250 daire satmıştı: Sinpaş'ın projesine iptal!l!

250 daire satmıştı: Sinpaş'ın projesine iptal!l!

Sinpaş GYO’nun konsept proje yapmak üzere kolları sıvadığı Sancaktepe’deki “Aydos Country”e İstanbul 6. İdare Mahkemesi iptal kararı verdi.

250 daire satmıştı: Sinpaş'ın projesine iptal!l!
16px
24px
14.06.2015 10:15
ABONE OLgoogle
Afet sonrası sahra hastanesi olarak tahsis edilip daha sonra imar planları değiştirilen ve Sinpaş GYO’nun konsept proje yapmak üzere kolları sıvadığı Sancaktepe’deki “Aydos Country”e İstanbul 6. İdare Mahkemesi iptal kararı verdi.

250 DAİRE SATILMIŞTI

Sancaktepe Belediyesi tarafından 2013 yılında yapılan imar değişikliğinden önce “sağlık tesisi” alanı olan arazinin “konut ve ticaret” alanına çevrilmesine bölge sakinleri ve çevreciler büyük tepki göstermişti. Ancak tepkilere rağmen Kasım ayındaki ön satışta şirket tarafından 900 daireden 250’sinin satıldığı açıklanmıştı. Firma, ormanlık arazinin dibine yapılan projeyi “country” konseptiyle tanıttı.

Sancaktepe Belediyesi, 2013 yılında 50 bin metrekarelik Sağlık Bakanlığı’na hastane yapılması için tahsisli arazide, deprem sonrası toplanma yeri, çadır alanı gibi hizmetler için hizmet alanına çevrilmesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden imar değişikliği istedi. Sancaktepe Belediyesi ayrıca arazinin bir kısmının “ belediye hizmet alanına” ve idari tesis alanına” dönüştürülmesini talep etti. Bu talebin üzerinden çok geçmeden arazinin konut ve ticaret alanına dönüştürülmesi için İBB’ye dilekçe sundu.

İBB’nin Nisan 2013 Meclis toplantısında gündeme gelen değişiklik CHP’li üyelerin ret oylarına rağmen oy çokluğuyla kabul edilmişti. Geçtiğimiz yerel seçimlerde Sancaktepe Belediye başkanlığına aday olan CHP’li Özgen Nama durumu mahkemeye taşımıştı. Geçtiğimiz günlerde İstanbul 6. idare mahkemesi yapılan plan değişikliklerine ilişkin iptal kararı verdi.

İNŞAAT DERHAL DURDURULMALI

Açtığı dava ile bölge halkının da tepkisini toplayan projenin durdurulmasını sağlayan CHP’li Özgen Nama Taraf’a konuştu. Nama: “2013 yılında İBB Meclisinin yapmış olduğu Plan Tadilatı kararı iptal olmuş oldu. Sancaktepe 1/5000 Nazım İmar Planında ve Sancaktepe 1/1000 lik Uygulama İmar Planında yer aldığı gibi deprem toplanma ve sahra hastane yeri olarak eski durumuna döndü. Artık orası Hastane, Yeşil Alan, Yol ve Belediye Hizmet Alanı Olarak fonksiyonunu koruyacak. Böylelikle oradaki inşai faaliyetlerin derhal durması gerekir. Hukuk Tecelli etmiştir, bir talan durdurulmuştur ve mücadelemizin haklılığı ortaya çıkmıştır” dedi.

Ayfer Çalıkuran/Taraf
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde