25 Aralık polis fezlekeleri dosyaya girdi

25 Aralık polis fezlekeleri dosyaya girdi

Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’ın yolsuzluk haberi nedeniyle yargılandığı davada 25 Aralık polis fezlekeleri dosyaya girdi.

25 Aralık polis fezlekeleri dosyaya girdi
16px
24px
29.04.2015 07:35
ABONE OLgoogle
Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’ın 25 Aralık yolsuzluk soruşturmasıyla ilgili köşe yazısı ve yazı dizisi nedeniyle yargılandığı davalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yönetim kurulunda olduğu TÜRGEV’e yönelik iddialardan Etiler Polis Okulu arazisine yönelik pazarlıklara kadar birçok yolsuzluk iddiasını gözler önüne seren 25 Aralık polis fezlekesi mahkeme dosyasına girdi.

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dün Dündar’ın 25 Aralık fezlekesini konu alan 18 Temmuz 2014 tarihli “Fezlekeleri Okumak Hakkımız” ve 2 Ağustos 2014 tarihli “Arkadaşın Babası” isimli köşe yazısı ve yazı dizisi nedeniyle 11 yıl 4 aya kadar hapsinin istendiği iki dava görüldü. Duruşmalarda Dündar’ı avukatı Bülent Utku temsil etti.

Avukat Bülent Utku duruşmada mahkeme dosyasına yolsuzluk soruşturmasının ardından TBMM’de kurulan araştırma komisyonunun tutanakları ve soruşturmayla ilgili polis tarafından hazırlanarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilen fezlekeyi içeren CD’yi sundu.

Avukat Utku, soruşturmaya ilişkin takipsizlik kararı ile hazırlık soruşturmasında yer alan ses kayıtlarının dosyaya getirilmesini de talep etti.

Mahkeme heyeti de soruşturmaya ilişkin takipsizlik kararının dosyaya getirilmesine karar vererek mevcut deliller çerçevesinde ve açılan davanın kapsamına göre Utku’nun ses kayıtlarının dosyaya getirilmesi talebini reddederek duruşmayı 17 Eylül’e ertelendi. Mahkeme Dündar’ın avukatı Bülent Utku’nun dosyaya sunduğu fezlekelerin dökümünün yapılarak dosyaya konulmasına hükmetti.

Gazetemiz yazarı Çiğdem Toker’in “Fatih Belediyesi’nin imara açtığı afet toplanma alanını satın alan kişinin Topbaş’ın damadı olduğunu’ açıklayan 29 Eylül 2014 tarihli “Vatan’da Damat Afeti” yazısı nedeniyle yargılandığı dava da yine 17 Eylül’e ertelendi.

Mahkeme, Fatih Belediye Başkanlığı’na yazı yazılarak habere konu afet toplanma alanını satın alan Metal Yapı Konut AŞ’nin itiraz ve müracaatının değerlendirildiği 3 Eylül 2014 tarihli meclis toplantısında talebin ne olduğu ve bir sonuca bağlanıp bağlanmadığının, kararın oybirliği ya da oyçokluğu ile alınıp alınmadığının sorulmasına karar verdi.
Canan Coşkun/Cumhuriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde