24 bin YTL'lik çantadan maliye çıktı

24 bin YTL'lik çantadan maliye çıktı

Eşine aldığı pahalı hediyelerle tanınan Ercan Canmutlu'nun Harvey Nichols mağazasından alıp eşine hediye ettiği 24 bin YTL'lik Balenciaga çanta Maliye'yi harekete geçirdi.

24 bin YTL'lik çantadan maliye çıktı
16px
24px
26.11.2006 10:04
ABONE OLgoogle

Dünyaca tanınan markaların yüksek fiyatlı ürünlerini satmasıyla tanınan Harvey Nichols mağazasından, sadece bir adet bulunan 24 bin YTL'lik Balenciaga marka çantayı eşi Müge Canmutlu için satın alan işadamı Ercan Canmutlu'nun başı Maliye ile derde girdi.

Alışverişi basından öğrenen Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Canmutlu'nun tüm hesaplarının incelenmesi için talimat verdi. Maliye Bakanlığı'na bağlı İstanbul'daki hesap uzmanları, Canmutlu'nun EMA adlı şirketinin tüm mal varlığını araştırırken, gayrimenkullerindeki kiracıları ile yaptığı kontratları da mercek altına aldı. Canmutlu kısa süre önce de eşine evlilik yıldönümünde hediye ettiği 700 bin YTL'lik Bentley marka otomobille gündeme gelmiş, ayrıca eşinin açmayı planladığı butik için müzayededen 600 bin YTL'lik çok sayıda antika parça aldığı ileri sürülmüştü.

Kiracılar çağrılınca anlaşıldı
Maliye'nin Canmutlu hakkında araştırma başlattığı, kiracılarının birer birer Maliye'ye çağrılmasıyla ortaya çıktı. Canmutlu'nun kiracılarından biri araştırmanın neden yapıldığını soruştururken talimatın Maliye Bakanı'ndan geldiğini öğrendi. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın yakın çevresine de Canmutlu için "İnsan bu kadar da göstere göstere yapmaz ki... Haklı olarak vatandaş tepki gösteriyor. Bakalım şu adamın hesaplarına da bu değirmenin suyu nereden geliyor anlayalım" dediği öne sürüldü. Ercan Canmutlu'nun Mezafor Tekstil, Ünimark Tekstil, Emeaa Turizm, Ünimark Kuyumculuk gibi şirketlerde ortaklıkları bulunuyor. İşadamı ayrıca İstanbul'un popüler mekânlarından New Yorker'in sahibi olarak da tanınıyor. ABD ve İstanbul'da çok sayıda gayrımenkulü bulunduğu kaydedilen Canmutlu, İstanbul'da vergi rekortmenleri arasında da ilk 50'de yer alıyor.

Sevilay Yükselir/Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde