23 kez ateş etmiş: Katliamda kan donduran detaylar

23 kez ateş etmiş: Katliamda kan donduran detaylar

Saldırganın da ilk ifadesinde, “Benim hayatımı mahvettiler, pişman değilim” dediği öğrenildi. İşte şok saldırıdan detaylar...

23 kez ateş etmiş: Katliamda kan donduran detaylar
16px
24px
06.04.2018 08:15
ABONE OLgoogle

Türkiye dün Eskişehir'deki Osmangazi Üniversitesi’nden gelen haberle sarsıldı. 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin ardından, araştırma görevlisi olduğu Eğitim Fakültesi’nde çok sayıda kişiyi "Bunlar FETÖ’cüdür" diye ihbar eden, ihraç edilip cezaevlerine girmesine neden olan Volkan Bayar isimli akademisyen dün fakülte binasını bastı. Dört kişiyi öldürdü. Bayar mağdurları "Biz onu defalarca dekanlığa, rektörlüğe, YÖK'e şikayet ettik. Ama onu hep korudular." dedi. 

Katliam, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nin Meşelik Yerleşkesi’nde bulunan Eğitim Fakültesi’nde meydana geldi. Dün saat 15.00 sıralarında binaya gelen araştırma görevlisi Volkan Bayar, ikinci kata çıktı.  Üniversitede katliam: İşte katilin ilk ifadesi...

Yanında getirdiği tabancasını çekip önce fakülte sekreteri Fatih Özmutlu’nun odasına girerek ateş etti. Özmutlu'yu öldüren Bayar ardından yan odaya geçerek Dekan Yardımcısı Mikail Yalçın’a kurşun yağdırdı.

Saldırgan ikinci cinayetinin ardından da binanın üçüncü kata çıktı. Burada da araştırma görevlileri Serdar Çağlar ve Yasir Armağan’a kurşun yağdırdı. Saldıgan daha sonra silah seslerinin üzerine
binasının önüne gelen polislere tabancasıyla birlikte teslim oldu ve sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.  İşte üniversitede katliam yapan araştırma görevlisi.. Volkan Bayar

Saldırı binlerce öğrenci ve akademisyenin bulunduğu yerleşkede büyük panik ve korkuya neden oldu.

Dehşet dolu dakikaları anlatan Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, “Şahıs, Eğitim Fakültesi Dekanı'nın makamına elinde tabancayla girmiş. Dekan Bey odada yokmuş, tesadüfen fakülte sekreterimiz odadaymış, Fatih Bey'i vurmuş. Daha sonra yan odadaki dekan yardımcımıza ateş etmiş. Sonra üst katta bir öğretim üyemizi ve bir araştırma görevlisini vurmuş. Tabanca tutukluk yapmış. Elinde silahla fakülteden çıkmış. Güvenlikçiler takip etmiş. Uzaklaşırken polis yakalamış. Dört vefatımız var. ESOGÜ camiasına ve arkadaşlarımızın ailelerine baş sağlığı diliyorum. Yükseköğretim Kanunu’nun 35’inci maddesi kapsamında, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nden doktora yapmak üzere üniversitemize geldi. Akademik ve idari personele yönelik sözlü saldırıları nedeniyle hakkında yürütülen soruşturma vardı. Problemli bir kişiydi.” dedi.

ESKİŞEHİR VALİSİNDEN OLAYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

4 öğretim üyesinin hayatını kaybettiği olayın ardından Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak açıklamalarda bulundu.

Olayın ardından saldırgan Araştırma Görevlisi Volkan Bayar'ın yanı sıra eşi Saadet Aylin Bayar da gözaltına alındı. Bu gelişmelerin ardından olayın yaşandığı Eğitim Fakültesi önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Volkan B.'nin ilk ifadesini anlattı. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini aktaran Vali Çakacak, "Osmangazi Üniversitesi'nde bugün vuku bulan bu menfur saldırıda ölen öğretim üyelerimize öncelikle Allah'tan rahmet diliyorum. Savcılarımız gerekli incelemeleri yapıyorlar. Olayın faili Araştırma Görevlisi Volkan B. emniyette.

SALDIRGANIN İLK İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Kendisinin ön ifadesinin alındığını belirten Vali Çakacak, saldırganın o ifadesini açıkladı: "İfadeye göre kendisi ve eşi hakkında sözlü ve fiili saldırıda bulunulduğu iddiasıyla Yasin Armağan tarafından şikayet edilmiş. Rektörlük tarafından hakkında idari soruşturma açılmış. Yürüyen soruşturmada soruşturmacı, bunların savunmasını almak üzere bir yazı yazıyor ve 19 Nisan'da 'Şu odada bulunup savunmanızı vermenizi rica ederim' diyor."

ARABAYA İNİP SİLAHINI ALMIŞ

Bugün bu zarf eline geçince eşini de çağırıyor, zarfı okuyor. Zarfı okuduktan sonra sinirlendiğini, aşağıdaki otoparkta bulunan aracına inerek bulundurma ruhsatlı silahını alarak önce Yasir Armağan'ın odasına girerek ateş ettiğini, daha sonra da diğer odalara girerek olayı işlediğini ifade etmiş. Olay çok farklı yönlere çekilmek isteniyor. Başsavcılığımız olaya el koydu. Üç cumhuriyet savcısı görevlendirildi. Olay tüm detaylarıyla ayrıntılı şekilde inceleniyor."

Vali Çakacak, bir gazetecinin "Şüphelinin eşinin de gözaltına aldığına dair duyumlar var. Bu gerçek mi?" sorusunu üzerine, "Eşi de gözaltında." yanıtını verdi.

AİLELER HASTANE MORGUNUN ÖNÜNDE BEKLİYOR

Olay yerindeki incelemenin ardından Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mikail Yalçın, Fakülte Sekreteri Fatih Özmutlu, Dr. Öğr. Üyesi Serdar Çağlak ve Arş. Gör. Yasir Armağan'ın cenazeleri, ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesi morguna getirildi.

Aileler, yakınlarının cenazelerini almak için morgun önünde bekliyor. Saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınları gözyaşlarına hakim olamadı.

Eğitim Fakültesinde araştırma görevlisi olan Volkan B, fakülte binasının 3. katında Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mikail Yalçın, Fakülte Sekreteri Fatih Özmutlu, Dr. Öğr. Üyesi Serdar Çağlak ve Arş. Gör. Yasir Armağan'ı silahla öldürmüştü.

‘DEFALARCA ŞİKAYET ETTİK’

“Fakültede olsaydım Volkan Bayar'in kurşunlarının bir numaralı hedefi ben olacaktım” diyen Doçent Doktor Ayşe Aypay ise yaşananlara isyan etti.  Volkan Bayar hakkında defalarca Rektörlüğe ve YÖK'e şikayette bulunduklarını ancak hiçbir işlem yapılmadığını savunan Aypay,  “Rektörlük hakkında, YÖK hakkında suç duyurusunda bulunuyorum. İşlem yapmadılar. Volkan Bayar denilen gerçek anlamda vatan hainini korudular. Volkan Bayar hakkında dilekçelerimizin sisteme girmemesi için memurlara talimat verdiler. Kavga dövüş işleme soktuk dilekçeleri. Hiçbirine yanıt alamadık. Şimdi kim verecek 4 tane canın hesabını?” dedi. Bayar'in üniversite yönetimi tarafından adeta korunduğunu iddia eden kadın akademisyen rektöre seslenerek “bu yaşananların hesabını kim verecek” diye haykırdı.

ESKİ EŞİ DE AYNI FAKÜLTEDE GÖREV YAPIYORDU

Volkan Bayar'ın geçen yıl boşandığı eski eşi Saadet Aylin Bayar'ın da fakültede araştırma görevlisi olarak görev yaptığı bildirildi. Silah sesleri üzerine Aylin Bayar'ın, koridorda Volkan Bayar'ı görüp “Volkan dur, ne yapıyorsun” diye bağırdığı iddia edildi.

23 EL ATEŞ ETMİŞ

Olay yeri incelemesinde ise Volkan Bayar’ın ‘bulundurma ruhsatlı’ tabancasıyla 23 kurşun çıktığı öğrenildi.

İLK İFADESİ… PİŞMAN DEĞİLMİŞ!

Volkan Bayar’ın ilk ifadesinde, “Hayatımı mahvettiler, pişman değilim, ben yaptım” dediği öğrenildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde