2020'nin En İyi LED TV modelleri

2020'nin En İyi LED TV modelleri

Televizyon üreticileri, müşterilerine çok sayıda seçenek sunmaktadır. LED TV grubunda da birçok farklı modelin bulunduğu geniş bir skalayla karşılaşırsınız.

2020'nin En İyi LED TV modelleri
16px
24px
24.03.2020 13:30
ABONE OLgoogle

LED TV ve Avantajları

Dünyanın hızla geliştiği bu çağda, sürekli güncellenen sistemler, yenilenen modeller ve artan fonksiyonlar tüm elektronik cihazlarda olduğu gibi televizyonlarda da kullanıcıların ilgisini çekiyor. Siz ne kadar ilgili olup teknolojik gelişmeleri takip ederseniz edin teknoloji sizden hep daha hızlı ilerleyecek. Çok yakın bir zamanda hayatınıza girdiği için heyecanlandığınız plazma televizyonları unutmuşsunuzdur bile; ya da evinizde plazma televizyonun yerini alan eski model bir LCD televizyon varsa, onu güzel bir LED TV ile değiştirmek için sabırsızlanıyorsunuzdur. Çünkü aralarında çok büyük farklar olmasa dahi LED TV’ler yeni bir teknoloji sunuyor. LED TV’lerde, görüntü oluşturmak için LCD TV’lerden farklı olarak LED ışık yayan diyotlar kullanılır. Bu aydınlatma ile enerji tasarrufu sağlanmış olur. Ayrıca LED televizyonların renk yelpazesi daha geniştir ve renkler daha canlıdır. Dolayısıyla, görüntü kalitesi daha yüksektir.

LED TV’ler floresan teknolojisiyle aydınlatma sağlayan televizyonlara göre daha dayanıklıdır; soğuktan, sıcaktan ve sarsıntıdan kolay kolay etkilenmez, uzun ömürlüdür. Arka aydınlatmanın LED ışıklarla sağlanması aynı zamanda televizyonun çok ince ve hafif olmasına olanak sağlar. Bu teknoloji, televizyonlara estetik bir görünüm de kazandırmıştır. Teknolojinin gelişip modellerin yenilenmesi ve artması, beraberinde seçeneklerin çoğalmasını da getirdi. Çoğu zaman bir sürü model arasından hangisini tercih etmeniz gerektiğini bilemezsiniz. Çünkü bir televizyonun tanıtımında belki de daha önce hiç duymadığınız onlarca terim sıralanır, en son gördüğünüz modelin üzerine birkaç tane yeni model daha üretilmiştir, birçok yeni fonksiyon eklenmiş, birçok dezavantaj ortadan kaldırılmıştır. Alışveriş sırasında kararsızlık yaşayıp bocalamamak için, önceden tüm markaları ve modelleri araştırıp ihtiyacınızı belirlemelisiniz.

2020’nin En İyi LED TV Modelleri

Televizyon üreticileri, müşterilerine çok sayıda seçenek sunmaktadır. LED TV grubunda da birçok farklı modelin bulunduğu geniş bir skalayla karşılaşırsınız. Bu modeller sürekli değişip yenilenir. 2020 yılının en iyi ve en popüler LED televizyonları da belirlenmeye başlandı bile.  Smart LED TV yine çok tercih edilen modeller arasında geliyor. Samsung LED TV grubundan, Samsung MU7350 serisindeki modeller en iyi Smart LED TV’ler arasında sayılıyor. Curved panel tasarımlı bu seri, geniş açılı bir görüntü sunarken derinlik geliştirici sistemi ve 4K teknolojisiyle daha gerçekçi bir algı oluşturuyor. Bu seride de görülen curved panel, oldukça ince bir malzeme kullanılarak tasarlanmış televizyon ekranlarına verilen addır.

Curved panelli televizyonlardaki kavisli ekran, görüntüye arka plan derinliği kazandırır, bu da görüntünün daha gerçekçi olmasını sağlar. Vestel de 4 çekirdek işlemcisi, 55 inç ekranı ve entegre 4K uydu alıcısı ile dikkatleri çeken 55UD8400 modeli ile en çok tercih edilen LED TV markaları arasında yer almakta. Vestel’in uydu alıcılı diğer bir modeli 65FA7550 ise 65 inç ekran boyutu ve Full HD ekran çözünürlüğüyle yüksek kaliteli görüntü sunmaktadır. Philips markalı Ambilight TV serisi de dikkat çekici modeller arasında bulunuyor.

Ambilight TV’nin diğer modellerden farkı, ekrandaki renkleri duvarlara yansıtmasıdır. Bu teknoloji oyun oynarken, film izlerken canlı bir görüntü deneyimi sunar ve ışıklarıyla dinlediğiniz müziğin ritmine ayak uydurur. Bu serinin Ultra HD ve OLED seçenekleri bulunmaktadır. LED televizyon markalarından biri olan LG de Nanocell TV serisi ile yeni bir teknoloji sunuyor. Bu seride, Nano tasarımı ile ekran çerçevesi minimuma indirilmiş, donuk renkleri filtreleyen nanopartiküllerle saf renkler elde edilmiş, 4K HDR teknolojisi ile de geniş açıdan izlendiğinde bile renklerin bozulmaması ve görüntüdeki akıcılığın kesintiye uğramaması sağlanmıştır.

OLED ve QLED Televizyonlar

LED TV’lerden sonra üretilen OLED TV’ler (Organic LED) adından da anlaşılacağı gibi, harici bir ışık kaynağına ihtiyaç duymaz çünkü bu televizyonlarda, ışık ve renkler pikseller tarafından üretilir. Bu da gerçeğe yakın bir görüntü elde edilmesini sağlar. QLED TV’ler ise Quantum Dot teknolojisine sahip LED TV’lerdir. Quantum Dotlar, farklı renkler yansıtan kristallerdir. Quantum Dot teknolojisinde renklerin zamanla bozulmaya uğraması söz konusu değildir. Ayrıca bu televizyonlarda beyaz ışık sızması olmayacağı için gerçek siyah renk de elde edilir. Aşağıda, sizin için, birkaç OLED ve QLED modeli ele alınmıştır:

LG Signature OLED TV: Serinin LG OLED W modeli, yalnızca 2.57 mm kalınlığıyla estetik bir görünüme sahiptir. Bu modelde kullanılan α9 işletim sistemi, görüntü işleme özelliği ile, ana kaynaktaki görüntü kalitesi düşük olsa bile size yüksek kaliteli bir görüntü sunar. Son yılların trendi, yapay zeka teknolojisi bu modelde de kullanılmıştır. Yapay zeka, televizyonunuza komut vermenizi, sorular sormanızı ve sorularınıza cevap almanızı sağlar.

LG, geçtiğimiz aylarda Signature serisinin OLED TV R modelini de “Dünyanın ilk katlanabilen televizyonu” olarak tanıttı. LG, bu modeliyle kullanıcılarına farklı bir deneyim yaşatmayı vadediyor. OLED TV R yalnızca bir ses komutuyla yuvarlanarak altında bulunan standın içine tamamen gömülüp yine bir ses komutuyla standından çıkıyor. Televizyon, farklı boylarda, farklı işlemler için kullanabiliyor.

Samsung The Serif QLED TV: QLED panel teknolojisinin öncüsü Samsung’un yeni modeli Serif QLED zarif tasarımıyla estetik bir tarz sunuyor. Bu modelde akıllı telefonlarla birlikte NFC, Apple Airplay ve Amazon Alexa uygulamaları kullanılabiliyor. Ayrıca bu modelin Bixby ile sesli komut alma özelliği de bulunmaktadır.

LED TV Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Yeni bir televizyon alacaksanız ya da eski televizyonunuzu değiştirecekseniz incelemeniz ve araştırmanız gereken çok şey var demektir. Çünkü televizyon, en hızlı gelişen cihazlardan biridir. Tabii ki alacağınız televizyonun kalitesi çok önemli fakat en yeni, en iyi ve en pahalı televizyon size en uygun olan televizyon değildir bunların dışında dikkat etmeniz gereken bazı noktalar da var: Öncelikle, bütün elektronik eşyalarda olduğu gibi televizyonların da enerji tasarruflu olmasına dikkat etmek gerekir. LED TV’ler enerji tüketimi açısından oldukça avantajlıdır. Televizyonunuzun boyutuna karar vermeden önce odanızın ölçülerine ve izleme mesafenize en uygun olan televizyonu araştırmalısınız.

Televizyonunuzu kuracağınız odanın ölçülerine göre farklı boyutlarda LED TV’ler bulabileceğiniz gibi, eğer büyük bir alana sahipseniz kavisli ekran olarak da bilinen curved panel tasarımlı LED televizyonları da tercih edebilirsiniz. Dijital alan ve sosyal medyayla ilgiliyseniz ya da akıllı telefonunuzu televizyonunuza entegre edecekseniz akıllı TV destekli bir televizyon almalısınız. Üst seviyede bir görüntü kalitesi istiyorsanız LED televizyonunuzun çözünürlüğüne de dikkat etmelisiniz. En iyi görüntü için Full HD, Ultra HD ya da 4K televizyonları tercih edebilirsiniz. Bununla birlikte, markalar farklı teknolojilerle de en iyi görüntü kalitesini yakalamak için yarış içindeler; yeni teknolojileri ve sistemleri yakından tanımak için, karar vermeden önce bütçenize uygun olan bütün modellerin görüntü kalitesini test edebilirsiniz.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde