2013’ün ilk gezisi Afrika’ya

2013’ün ilk gezisi Afrika’ya

Başbakan Tayyip Erdoğan, 2013’ün ilk yurtdışı gezisini kalabalık bir işadamı heyetiyle Afrika’ya yapacak.

2013’ün ilk gezisi Afrika’ya
16px
24px
28.12.2012 09:09
ABONE OLgoogle

Erdoğan, 6-11 Ocak 2013 tarihlerinde Gabon, Nijer ve Senegal’i kapsayan resmi Afrika ziyaretlerini gerçekleştirecek. Erdoğan Afrika gezisiyle ilgili işadamlarına dün çağrı yaparak, “‘Efendim buralar zaten gelişmemiş ülkeler’ falan yok. O gelişmemiş ülkelerle bu işi başlatarak, oralarda kendi pazarlarımızı oluşturacağız, bugün oraya giren orada kalır” dedi

 Erdoğan’ın 3 ülkeyi kapsayacak Afrika gezisini işadamları özel uçakla takip edecek. Erdoğan kalabalık bir işadamı heyetiyle 6-11 Ocak’ta Gabon, Nijer ve Senegal’de temaslarda bulunacak. Erdoğan ilk olarak Gabon’un başkenti Libreville’de, 7 Ocak’ta Gabon Cumhurbaşkanı Ali Bongo Ondimba ve Başbakan Raimond Ndong Sima ile resmi görüşmeler yapacak.

 Gabon’da ayrıca Gabon Parlamentosu’na hitap edecek olan Erdoğan 8 Ocak ise Nijer’e geçerek Niamey’de Nijer Cumhurbaşkanı Mahamadou Issoufou ile görüşecek.

Heyete aşı uyarısı

Erdoğan, Senegal ziyaretini ise 9-11 Ocak tarihlerinde gerçekleşecek. Erdoğan 10 Ocak 2013 tarihinde Dakar’da Cumhurbaşkanı Macky Sall ile görüşecek. Erdoğan ayrıca Başbakan Abdoul Mbaye ile de heyetlerarası görüşmelere eş başkanlık yapacak.

 Ekonomi Bakanlığı’nın koordinasyonunda planlanan gezi ile ilgili olarak yapılan duyuruda 3 Afrika ülkesinin de özellikle sarı humma aşısı istediği belirtildi. İşadamlarına sıtma konusunda da uyarıda bulunuldu.
 
Hangi sektörler katılacak?
 
Erdoğan’ın Afrika gezisine hangi işadamlarının katılacağı ile ilgili de şu duyuru yapıldı:
“Girişimcilerimize potansiyel iş fırsatları sunan Gabon, Nijer ve Senegal’de pazar payımızın artırılması ve ihracat imkânlarının oluşturulması amacıyla düzenlenecek söz konusu heyete gıda, tarım ve hayvancılık ürünleri, balıkçılık, makine, otomotiv ve yedek parça, kimyevi maddeler, temizlik ve hijyen ürünleri, mobilya, medikal ürünler, tekstil ve hazır giyim, güvenlik malzemeleri, turizm ve otelcilik, inşaat makine ve malzemeleri, madencilik, petrol ürünleri, müteahhitlik başta olmak üzere uluslararası standartlara uygun ürünleri imal ve ihraç eden firmalarımız iştirak edebilecek.”

Abdullah Karakuş/Milliyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde