2011'de 26 bin engelli memur alınacak

2011'de 26 bin engelli memur alınacak

İşsizliğin en büyük mağdurlarından olan engellilere Özürlüler İdaresi Başkanı Bekir Köksal'dan müjdeli haber geldi.

2011'de 26 bin engelli memur alınacak
16px
24px
02.01.2011 10:03
ABONE OLgoogle

Engellilerin istihdama katılımlarını artırmak için yeni yasal düzenlemelerin hayata geçirildiğini vurgulayan Bekir Köksal, yeni yılda boş bulunan 26 bin 625 engelli memur kadrosunun doldurulacağını kaydetti. Açık bulunan kurumların başında yaklaşık 10 binle Milli Eğitim Bakanlığı geliyor. Emniyet'te 6 bin 900, Sağlık Bakanlığı'nda 2 bin 800, Diyanet İşleri Başkanlığı'nda 1.600, Adalet Bakanlığı'nda 1.600 ve Tarım Bakanlığı'nda 800 engelli kadrosu boş.

Özürlüler İdaresi Başkanı Köksal, yeni yılda boş bulunan engelli kadroları için kamu kurum ve kuruluşlarıyla iletişime girilerek kadroların doldurulması yönünde ortak çalışmalar yapılacağını, ayrıca bu kapsamda işverenlerin engellilere bakış açısındaki zihin değişikliğini sağlamak için de projeler üreteceklerini söyledi.

Engellilerin istihdama katılımlarını artırmak için yeni yasal düzenlemelerin hayata geçirildiğini vurgulayan Köksal, engelli istihdamının artırılabilmesi için işverenleri teşvik uygulamasının da sisteme dahil edilmesi gerektiğinden yola çıkılarak, İş Kanunu'nda değişiklik yapıldığını ifade etti. Köksal, bu düzenlemeyle kontenjan kapsamında çalıştırılan engellilerle, korumalı işyerlerinde çalıştırılan engellilerin, sigorta primine ait işveren hisselerinin tamamının, kontenjan fazlası engelli çalıştıran, yükümlü olmadıkları halde engelli çalıştıran işverenlerin çalıştırdıkları her bir engelli için sigorta primine ait işveren hisselerinin de yüzde 50'sinin Hazine'ce karşılanmasının sağlandığını anlattı. Kurumların boş memur kadrolarına engelliler için yılda 3 kez sınav açabildiklerini belirten Köksal, kamuda ilk defa işe alınacak engellilerle ilgili düzenlemeyle kamudaki engelli istihdamı ve kadro sınırlamasının yeniden düzenlendiğini söyledi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde