20 yıllık borsa şirketi Borsa İstanbul'dan çıkıyor

20 yıllık borsa şirketi Borsa İstanbul'dan çıkıyor

Kipa'nın ana ortağı olan Migros, dolaşımdaki pay oranının çok düşük kalması nedeniyle Kipa hisselerinin Borsa kotundan çıkarılması için çalışmalara başladı.

20 yıllık borsa şirketi Borsa İstanbul'dan çıkıyor
16px
24px
26.12.2017 05:44
ABONE OLgoogle

1997 yılında halka arz edilen market zinciri Kipa'nın borsa kotundan çıkarılması gündeme geldi. Kipa'nın ana ortağı olan Migros, dolaşımdaki pay oranının çok düşük kalması nedeniyle Kipa hisselerinin Borsa kotundan çıkarılması için çalışmalara başladı.

Migros Ticaret AŞ, Kipa genel kurulunca borsa kotundan çıkmaya ilişkin karar alınması halinde zorunlu pay alım teklifi yükümlülüğünün yerine getirilmesi amacıyla Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvurulmasına karar verildiğini bildirdi.

Migros Ticaret AŞ tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yapılan açıklamada, Migros'un Kipa'nın sermayesindeki pay oranının yaklaşık yüzde 96,25 olduğu ve bu suretle şirketin Kipa'nın oy haklarının yüzde 95'inden fazlasına sahip olduğu belirtildi.

Kipa'nın yaklaşık yüzde 3,75 olan fiili dolaşımdaki pay oranının oldukça düşük olması ile bir borsa şirketi olarak varlığını devam ettirmesinin ortaya çıkardığı operasyonel zorluk ve maliyetlerin ortadan kaldırılması amacıyla Kipa'nın borsa kotundan çıkması hususu değerlendirildiği belirtilen açıklamada, Kipa genel kurulunca borsa kotundan çıkmaya ilişkin karar alınması halinde zorunlu pay alım teklifi yükümlülüğünün yerine getirilmesi amacıyla Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvurulmasına karar verildiği kaydedildi.

Açıklamada, "Kipa'nın Borsa kotundan çıkması işlemlerinin tamamlanması için şirketimizce yapılması gereken iş ve işlemler ile gerekli mercilerden ilgili izinlerin alınması ve anılan sürecin sonuçlandırılması hususunda Şirket (Migros) yönetiminin görevli ve yetkili kılınmasına karar verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

İZMİRLİ 100 İŞADAMI KURDU, İKİ KERE EL DEĞİŞTİRDİ

İzmirli 100 işadamının 1992 yılında kurduğu Kitle Pazarlama Ticaret ve Gıda Sanayi A.Ş. (KİPA), 1997 yılında halka arz edilmişti. 2003 yılında İngiliz market zinciri Tesco'ya satılan marketin ismi Tesco Kipa olarak değişmişti.

Tesco, Kipa'daki yüzde 95.5 oranındaki hissesini geçtiğimiz yıl Migros'a satarak Türkiye'den çıkmıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde