20 milyon dolarlık miras kavgası

20 milyon dolarlık miras kavgası

87 yaşındaki Çapa, kendinden 46 yaş küçük bankacıyla evlenince kavga çıktı

20 milyon dolarlık miras kavgası
16px
24px
28.10.2006 10:34
ABONE OLgoogle

Türkiye'nin en ünlü pirinç unu ve hazır gıda markalarından biri olan Çapamarka'nın eski varislerinden Salih Germi Çapa ile dört çocuğu arasında 20 milyon dolarlık miras krizi yaşanıyor. Kriz, Çapamarka'nın kurucusu Mehmet Nuri Çapa'nın çocuklarından Salih Germi Çapa'nın 29 Eylül'de çocuklarına haber vermeden banka müdiresi 41 yaşındaki Olcay Gezer'le evlenmesiyle başladı. Salih Germi Çapa, Mennan (54), Safinaz Canan (50), Hayriye Nur (48) ve Hakan (43) Çapa adlı dört çocuğunun annesi olan eşi Rana Hanım'ı 2000 yılında kaybetti.

ÜÇ AYDA EVLENDİ

Altı ay önce özel bir bankanın Nişantaşı şubesine müdür yardımcısı olarak atan Olcay Gezer, bankanın müşterilerinden olan Salih Germi Çapa ile temmuz ayında tanıştı. 87 yaşındaki Çapa ile kendisinden 46 yaş küçük

41 yaşındaki Gezer ile tanıştıktan üç ay sonra 29 Eylül'de Beşiktaş Evlendirme Dairesi'nde gizlice evlendi. Çocukları Olcay Gezer'in kabarık banka hesabını gördüğü babalarını evlenmeye ikna ettiğini öne sürdü.

Çapa'nın büyük oğlu Mennan

Çapa ailelerini sarsacak gelişmelerin yaşandığını belirterek AKŞAM'a şunları anlattı: 'Bıçak kemiğe dayandı. Ortada büyük bir komplo var. Kadın bizi mirastan mahrum bırakmak için harekete geçti. Babamızın evlendiğini bile yeni öğrendik. Babamın bütün işlerini 35 yıldır ben yürütürdüm. Banka hesapları, alışlar satışlar gibi tüm işlemlerini takip ederdim. Ancak babamın bana verdiği vekalet hanımefendinin girişimleriyle iptal edildi. Bununla yetinmeyen kadın, bizi kendi arsamız üzerinde yapılan ve dört kardeşin oturduğu evden çıkarttı. Arsalarımız ve evlerimizi nakite çevirmek için satışa çıkardı.' Çapa, babasına telefon açtığında yüzüne kapatıldığını belirterek 'Eve gittiğimizde de bulamıyoruz. Çocuklarımızın geleceği söz konusu. Bütün amaç mirasa konmak. Gerekli yasal işlemler için adli makamlara başvurucağız. Gezer'in hamile olduğu da söyleniyor ' diye konuştu.

EŞİMİ SEVİYORUM

Salih Germi Çapa ile Arnavutköy Münevver Apartmanı'ndaki dairesinde oturmaya başlayan Olcay Gezer ise iddialara kızarak şöyle dedi: 'Ben bu konular hakkında konuşmak istemiyorum. Eşimi seviyorum ve hakkımdaki yalan yanlış iftiralar için de tanımadığım insanlarla konuşmak istemem. Özel hayatımız kimseyi de ilgilendirmez.'

İşte kavgaya nedeni servet

DEĞERLERİ 18 milyon doları bulan gayrimenkul ve otomobiller ile nakit paranın dağılımı şöyle:

Zekeriyaköy'da 6 dönüm arsa içerisinde havuzlu villalar

Beykoz'un çeşitli yerlerinde arsalar

Riva'da muhtelif arsalar

Bodrum'un en değerli bölgelerinde araziler

Balmumcu ve Ortaköy'de arsalar

İstanbul'un çeşitli yerlerinde evler

Arnavutköy'de yalı katı

Bodrum'un en değerli bölgelerinde araziler

Çok sayıda otomobil

Bankada nakit 1 milyon 750 bin dolar

Anna Nicole kazanmıştı

Anna Nicole Smith, 1993'te Playboy Güzeli seçilmesinden bu yana gündemden hiç düşmedi. Smith, 1994'te bir striptiz kulübünde Teksaslı ünlü petrol milyarderi 89 yaşındaki J. Howard Marshall ile tanışmış ve ardından da evlenmişti. Yıllarca bu evlilik nedeniyle medyanın gündeminden düşmeyen Smith, 14 ay süren evliliğinin ardından kocasının ölümüyle Marshall'ın oğlu ile girdiği miras mücadelesini kazanmıştı.

100 yıllık emeğin ürünü marka

Mehmet Nuri Çapa 1900'lü yılların başında Ortaköy'de kurduğu değirmende pirinç unu üreterek gıda işine girdi. Avrupa ve Ortadoğu'ya ihracat yapan firmayı Nuri Çapa'nın ardından Vecdi Çapa, Salih Germi Çapa ve diğer çocukları yürüttü. Firma 1996 yılında Knor'a 18 milyon dolara satıldı. Daha sonra Unilever'e satılan Çapamarka'nın şimdiki sahibi Asım Kibar.

Emin Babacan/Akşam

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde