20 dakikada 44 milyon Dolar kazandı

20 dakikada 44 milyon Dolar kazandı

Dev enerji şirketine 20 dakika CEO oldu, 44 Milyon Dolar kazandı

20 dakikada 44 milyon Dolar kazandı
16px
24px
12.07.2012 09:06
ABONE OLgoogle

ABD merkezli Prospect Enerji ile Duke Enerji'nin birleşmesinden yaklaşık 20 dakika sonra işinden kovulan CEO Bill Johnson'un 44 milyon dolar tazminat kazanabileceği belirtildi.

ABD'nin en büyük elektrik dağıtım şirketini oluşturma amacıyla birleşen iki şirketin başına Prospect Enerji'nin CEO'su Johnson'un geçmesi öngörülüyordu.

18 aylık bir süreçten sonra Kuzey Karolina yetkililerinden onay alan şirketler 2 Temmuz'da resmen birleşti. Ancak birleşmeden hemen sonra yapılan yönetim kurulu toplantısında istifaya zorlanan Johnson, isteneni yaparak 20 dakikalık CEO'luğu için 44 milyon dolarlık tazminata hak kazandı.

12.7 milyon dolar emeklilik ikramiyesi, 14.3 milyon dolar hisse senedi, 7.4 milyon dolar vergi ödemeleri, 10.3 milyon dolar çıkarılma tazminatı ve diğer bonuslarla beraber Johnson'ın işten çıkarılmasına pek de üzülmeyeceği anlaşılıyor.

 Yerine de hemen Duke'un eski CEO'su Jim Rodgers getirildi. Ancak Kuzey Karolina Başsavcısı, onay için bunun önceden planlanmış bir kurgu olduğu düşüncesiyle yeni şirketten ilk yönetim kurulu toplantısının kayıtlarını istedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde