20 Bin kişiye müjde: Anlaşmaya varıldı...Dumankaya ve Fi Yapı mağdurlarına iyi haber

20 Bin kişiye müjde: Anlaşmaya varıldı...Dumankaya ve Fi Yapı mağdurlarına iyi haber

FETÖ soruşturması kapsamında kayyum atanan ve yönetimi ardından Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devredilen Dumankaya İnşaat ve Fiyapı mağdurları için müjdeli haber geldi.

20 Bin kişiye müjde: Anlaşmaya varıldı...Dumankaya ve Fi Yapı mağdurlarına iyi haber
16px
24px
21.06.2018 13:21
ABONE OLgoogle

Her iki şirketin yarım kalan konut projelerinin tamamlanması için Alman firması ile imzalar bugün saat 16.00’da atılıyor. Böylece, aileleri ile birlikte 20 bini aşkın Dumankaya ve Fi Yapı mağdurunun da sorunun çözümüne ilişkin önemli bir aşama kaydedilmiş oluyor.

KONUT sektörünün önde gelen firmalarından Dumankaya ve Fi Yapı’ya da, Fetullahçı Terör Örgütü soruşturması kapsamında kayyum ataması yapılmıştı. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası alınan kararlar sonrası şirket yöneticileri hakkında dava açılırken, anılan şirketlerden ev alan binlerce kişi ise, projelerin bitirilmesini bekledi. TMSF'den flaş açıklama: Dumankaya Almanlara satılıyor

ANLAŞMAYA VARILDI

TMSF’nin yarım kalan projelerin tamamlanması için Eurabau GmbH, CPB Project Development GmbH,  Drees&Sommer ve Flagman Capital ile işbirliği anlaşması imzaladı.

İnşaat maliyetlerini karşılamak için yurtdışından 450 milyon euro kredi tahsis edildiğini açıklayan TMSF,  projelerin tamamlanmasının ardından satılabilir dairelerin Eurabau ve CPB Project Development tarafından ağırlıklı olarak yurtdışına pazarlanacağını bildirdi.

20 BİNİ AŞKIN MAĞDUR

Yapılan anlaşma gereği bugün imzalar atılıyor. TMSF ve Dumankaya ve Fi Yapı’da yarım kalan projeler nedeni ile mağdur olan kişi aile sayısı 8 bini aşkın olarak ifade ediliyor.

Söz konusu kişilerin sayısı, aile üyelere ile birlikte 20 bini aşkın olarak ifade ediliyor. 

TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, yaptığı açıklamada, yürüttükleri görüşmelerde sona gelindiği açıklamıştı.

Dumankaya'da yarım kalan 4 proje, Fi Yapı’da ise 3 proje bulunuyor.

TMSF bünyesinde hali hazırda 946 şirket bulunuyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde