2 pizza için 185 milyon dolar ödedi!

2 pizza için 185 milyon dolar ödedi!

Sanal para karşılığında 2 kutu pizza satan bu kullanıcı o dönemin kuru ile 41 dolara denk gelen Bitcoin'leri ilerleyen aylarda bozduruyor ve iyi bir kar ediyor.  Ancak...

2 pizza için 185 milyon dolar ödedi!
16px
24px
18.12.2017 12:08
ABONE OLgoogle

Tarih 22 Mayıs 2010. Bitcoin kullanıcısı Laszlo Hanyecz, bitcointalk.org forum sitesine bıraktığı bir mesaj ile ilginç bir teklifte bulunuyor. 

İlk bitcoin alışverişini yapmak için girişimde bulunan adam bir kullanıcının hayatının en büyük hatasını yapmasına istemeden de olsa neden olmuş oluyor. 

2 büyük boy pizza için 10 bin Bitcoin (o günün kuru ile yaklaşık 41 dolar) ödeyeceğini söyleyen Laszlo Hanyecz isimli vatandaşın, bu mesajına bir kullanıcıdan cevap geliyor ve alışveriş tamamlanıyor. 

Sanal para karşılığında 2 kutu pizza satan bu kullanıcı o dönemin kuru ile 41 dolara denk gelen Bitcoin'leri ilerleyen aylarda bozduruyor ve iyi bir kar ediyor. 

Ancak 10 bin Bitcoin'in değeri bugün 185 milyon 405 bin dolar. Zira sanal para birimi özellikle son 1 yılda ciddi artış göstererek tarihi zirveye ulaştı.

Yani bu kişi Bitcoin'leri elinde tutsaydı tarihin en pahalı pizzasını satan kişi olarak oldukça lüks bir hayat yaşayacaktı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde