2 oğlu dahil 5 kişiyi öldürdü... İşte ilk ifadesi

2 oğlu dahil 5 kişiyi öldürdü... İşte ilk ifadesi

İstanbul güne katliamla uyandı. Bir yıl önce cezaevinden çıkan Şinasi Gürkan, 3 adreste 2'si öz oğlu olmak üzere 4 kişiyi öldürüp bir kişiye ağır yaralayarak kayıplara karıştı.

2 oğlu dahil 5 kişiyi öldürdü... İşte ilk ifadesi
16px
24px
07.03.2019 08:29
ABONE OLgoogle

Eve gittiğinde polis katilin öldürdüğü oğullarıyla karşılaştı. Fotoğraf: DHA

16 yıl önce iki kardeşini öldürmüş

16 yıl önce alacak verecek meselesi yüzünden Başakşehir’de iki kardeşini öldüren Şinasi Gürkan’ın eşi iki yıl önce bir cinayete kurban gitmişti. 

Önce bacanağını öldürdü

Geçen yıl hapisten çıkıp iki oğlu ile birlikte Esenyurt Süleymaniye Mahallesi’nde yaşamaya başlayan Şinasi Gürkan dün gece ilk olarak otomobiliyle Başakşehir Şahintepe Mahallesi’nde oturan bacanağının evine gitti. Şinasi Gürken, bacanağı Alihan Tiz’i ve oğlu Erdal Tiz’i vurarak kaçtı. Erdal Tiz olay yerinde hayatını kaybederken, baba Alihan Tiz ağır yaralı olarak Kanunu Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.  

Şinasi Gürkan, Başakşehir’den kardeşi Mühendis Gürkan’ın Avcılar’daki evine gitti. Kardeşini otomobilin içinde öldüren Şinasi Gürkan geldiği otomobile binerek kayıplara karıştı.

Polis aramaya başladı ama çocuklarını öldürmüştü bile

İki kişinin Şinasi Gürkan tarafından öldürüldüğünün belirlenmesinin ardından polis ekipleri,  Şinasi Gürkan’ın Esenyurt, Süleymaniye Mahallesi’nde bulunan evine özel harekat timleri ile baskın yaptı. İçeri giren polis ekipleri, Şinasi Gürkan’ın öz çocukları olan 21 yaşındaki Göksal Gürkan ile 16 yaşındaki Gökmen Gürkan’ın cansız bedenleriyle karşılaştı. Göksal Gürkan askerdeydi ve izne gelmişti.

16 yaşındaki Gökmen Gürkan'ın sosyal medya hesabında, babası ile çekilmiş videoları ortaya çıktı. Videoda, Şinasi Gürkan'ın otomobili kullanırken çalan müziğe Gökmen'in eşlik ettiği görülüyor. 

Çocuklarını arayıp eve geçmelerini istemiş

Şinasi Gürkan’ın kardeşini öldürdükten sonra çocuklarını arayarak eve geçmelerini söylediği ileri sürüldü.

Polis katilin otomobilini bir süre sonra tespit edip takibe başladı. Şişli’ye yönelen Şinasi Gürkan burada otomobili bırakarak yaya olarak kaçtı. Ancak saat 01:30 sıralarında polis ekipleri Gürkan’ı Şişli’de yakaladı.

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

16 yıl öncede iki kardeşini öldüren Gürkan'ın polise verdiği ilk ifadesinde cezaevindeyken eşine sahip çıkılmadığı gerekçesiyle cinayetleri işlediğini söylediği öğrenildi. Şinasi Gürkan'ın Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ndeki ifadesinde ise miras tartışması nedeniyle cinayetleri işlediğini söylediği kaydedildi. Bu arada katliamla ilgili toplam 5 kişi gözaltına alındı.

Saldırgan olay yerlerine götüren taksici ile kardeşi O.G.'nin gözaltına alınanlar arasında olduğu öğrenildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde