2 milyar dolara ‘gözlük’ aldı

2 milyar dolara ‘gözlük’ aldı

19 milyar dolarlık WhatsApp satın almasının ardından Facebook bu kez de sanal gerçekliğe el attı.

2 milyar dolara ‘gözlük’ aldı
16px
24px
27.03.2014 09:15
ABONE OLgoogle
Facebook sadece 20 ay önce ortak fon Kickstarter projesi olarak hayata geçirilen Oculus VR’ye tam 2 milyar dolar ödedi.  

Mark Zuckerberg Facebook sayfasından duyurduğu satın almayı şöyle açıkladı: “Oculus’un çalışmaları Facebook’tan bağımsız olacak. Oculus’u yeni deneyimlerle yeni bir platform haline getirmek istiyoruz. Evde otururken öğrenciler ve öğretmenler aynı sınıfta ders yapabilecek, bir doktor hastasını muayene edebilecek.”

HİSSE VERECEK

Sanal gerçeklik teknolojisi üzerinde çalışan Oculus VR’ın Facebook’a maliyeti ise 2 milyar dolar. Facebook ödemenin bir kısmını nakit olarak yapacakken, geri kalan kısmını da Facebook hisselerini Oculus VR’a devrederek ödeyecek. Buna göre Facebook’un kasasından nakit olarak 400 milyon dolar çıkacak ve 23.1 milyon adet Facebook hissesi Oculus VR’a geçecek. Sanal gerçeklik teknolojisi üreten Oculus VR’ın satın alma sürecinin 2014 yılının ikinci çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.

Oculus VR’ın üzerinde çalıştığı sanal gerçeklik başlığı Oculus Rift adlı ürünün geliştirme kitleri için ise şu ana dek 75 bin sipariş almayı başarmış. İki adet 7 inçlik LCD ekrana sahip olan Oculus Rift, insan gözünün görüş açısını yansıtacak bir teknoloji barındırıyor ve sanal gerçeklik kavramının bir adım ötesi olarak ifade ediliyor.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde