2. dalga sır perdesi oldu

2. dalga sır perdesi oldu

Savcı değişiminin ardından 41 şüphelinin olduğu dosyaya dair herhangi bir işlem yapılmadı.

2. dalga sır perdesi oldu
16px
24px
10.01.2014 07:59
ABONE OLgoogle

Rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun, aralarında Başbakan’ın oğlu Bilal Erdoğan ve işadamlarının da olduğu 2. dalga yolsuzluk soruşturması sır gibi saklanıyor.

Soruşturma, geçen günlerde İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı tarafından savcı Muammer Akkaş’tan alınmıştı.

Soruşturmayı yürütecek savcıların Terörle Mücadele Kanunu’nun (TMK) 10. maddesi ile yetkili savcılar İdris Kurt, İrfan Fidan, Fuzuli Aydoğdu ve İsmail Uçar olduğu iddia edilmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ekonomik büyüklüğü 100 milyar doları bulan, uluslararası çapta “kara para aklama, rüşvet, ihaleye fesat karıştırma ve yolsuzluk” suçlarından soruşturma yürüttüğü, 25 Aralık’ta ortaya çıkmıştı.

Soruşturmada Başbakan’ın oğlunun yanı sıra Yasin el Kadı, Fatih Saraç, İbrahim Kalın’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda işadamı hakkında gözaltı ve arama kararı verildiği belirtilmişti.

Aradan geçen 16 gün içinde savcı Muammer Akkaş tarafından ifade vermek üzere çağrılan Bilal Erdoğan ifade vermeye gelmemişti. 2. dalga operasyonunda soruşturma kapsamında 41 kişi şüpheli olarak yer alıyordu.

Gözaltı listesi

“Yasin el Kadı, M. Latif Topbaş, M. Fatih Saraç, Abdullah Tivnikli, Avni Çelik, Usame Kutub, Muaz Kadıoğlu, Cengiz Aktürk, Abdulkerim Çay, Semih Demirci, Orhan Cemal Kalyoncu, Ömer Faruk Kalyoncu, Kenan Avis, Gökhan Özdemir, Selcan Zeliha Özkök, Aynur Uluğtekin, Mehmet Cengiz, Celal Koloğlu, Nihat Özdemir, Sezai Bacaksız, İbrahim Çeçen, Hayrettin Özaltın, Dilek Cengiz, Adnan Çebil, Medet Nebi Yanık, Adnan Şişman, Ahmet Ergun, Kadri Tunç Peker, Murathan Kiraz, Mustafa Bayraktar, Gaffar Yıldırım Er, Şener Ünsal, Oğuzhan Boyacı, Abdullah Kavukçu, Hakan Aslan, İbrahim Erdoğan Gözel, Hasan Dağcı, Esat Özkazanç, Orhan Nurduhan, Nurcan Çatalpınar,
Şefik Gül.”

Cumhuriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde