2 bin kişiye iş imkanı

2 bin kişiye iş imkanı

Metro Toptancı Market Genel Müdürü Kubilay Özerkan, bu yıl Türkiye'de yaklaşık 120 milyon avroluk yatırım hedeflediklerini belirtti.

2 bin kişiye iş imkanı
16px
24px
29.04.2011 12:35
ABONE OLgoogle

Metro Toptancı Market, Türkiye'deki 19'uncu, Ankara'daki 3'üncü mağazasını Batıkent'te açtı.

Özerkan açılış töreninde yaptığı konuşmada, küresel finansal kriz nedeniyle son 2,5-3 yılın tüm yatırım alanlarını olumsuz etkilemesine karşın Metro'nun Türkiye'ye yatırım yaparak ülkeye ve vatandaşlara olan güvenini ortaya koyduğunu söyledi.

Özerkan, 20 milyon avro değerinde yatırım yaparak hizmete açtıkları Batıkent mağazasında toplam 220 kişiye istihdam sağladıklarını ve 30 binden fazla ürünü müşterilerin hizmetine sunduklarını kaydetti. Batıkent'teki mağazayla birlikte Türkiye'de 19'uncu, Ankara'da ise 3'üncü mağazayı açtıklarını dile getiren Özerkan, mağazanın yaklaşık 6 bin metre kare alandan oluştuğunu anlattı.

Özerkan, Batıkent mağazasının 2011 yılında açılması planlanan mağazalardan ilki olduğunu, toplam 6 mağaza açmayı hedeflediklerini ifade ederek, ''Bu yıl Türkiye'ye yaklaşık 120 milyon avroluk doğrudan yatırım yapmayı planlıyoruz. 2010 yılındaki yatırımlarımızı 2011 senesinde ikiye katlıyoruz. Amacımız, vizyonumuz 2012 senesinde 2010 senesindeki mağaza sayımızı ikiye katlamak'' dedi.

Batıkent mağazasının, Ankara'ya olan güvenin çok net bir yansıması olduğuna dikkati çeken Özerkan, Başkentin büyüyen ve gelişime açık pazar şartlarıyla grubun yatırım planları arasında hep öncelikli şehirler arasında yer aldığını söyledi.

Özerkan, geçen yıl açılan mağazalarda toplam bin 300 kişiye iş olanağı sunarak Türkiye'deki toplam istihdam rakamını 5 bin 500'e yükselttiklerini, Batıkent'teki mağazayla birlikte bu sayının 5 bin 720'ye çıktığını dile getirdi. Kubilay Özerkan, daha sonra mağazanın açılışını müşterileriyle birlikte bereketin sembolü olan nar kırarak yaptı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde