2 bin kişilik paralel listesi zona yapmış

2 bin kişilik paralel listesi zona yapmış

Temmuz 2014’te ‘zona’ rahatsızlığından dolayı izne çıkan Org. Necdet Özel’in, Erdoğan ile görüşmesinin ardından strese girdiği öne sürüldü.

2 bin kişilik paralel listesi zona yapmış
16px
24px
30.05.2015 07:31
ABONE OLgoogle
“İmamların Öcü” kitabında, TSK içerisindeki ‘paralel’ yapılanmayı anlatan gazeteci Demirağ, Temmuz 2014’te ‘zona’ rahatsızlığından dolayı izne çıkan Org. Necdet Özel’in, Erdoğan ile görüşmesinin ardından strese girdiğini öne sürdü.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, 2014 Temmuz başında ‘yıllık izne’ ayrılmış Başbakanlık kaynaklarının Özel’in “istirahat” ettiğini açıklaması üzerine istirahat nedeni merak konusu uyandırmıştı. 3 Temmuz’da Başbakanlık Konutu’nda yapılan ‘Irak-Suriye’ zirvesine, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar’ın, Özel’in yerine gelmesi de kulisleri harekete geçirmişti. Özel’in, gözündeki zona rahatsızlığı nedeniyle GATA’da tedavi olduğu öğrenilmişti. Zona rahatsızlığını tetikleyen en büyük nedenlerden birisi stres. Peki Necdet Özel neden ‘stres’ yaşamıştı. İşte yanıtı:

MİT’TEN LİSTE VERİLDİ

1978’de Kuleli Askeri Lisesi’ne giren, 1985’te Kara Harp Okulu’ndan atılan ve şu anda Yeniçağ Gazetesi’nde köşe yazan Yavuz Selim Demirağ, geçen hafta raflarda yerini alan “İmamların Öcü/Türk Silahlı Kuvvetleri’nde Cemaat Yapılanması” adlı kitabında Özel’in neden ‘strese’ girdiğini anlatmış. Demirağ’ın iddiasına göre, MİT “Paralel Yapı” ile ilişkisi olan çoğunluğu astsubay iki bine yakın subayın adını Genelkurmay’a bildirdi, dosyayı da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Özel’e verdi.

“BURADA DELİL YOK”

İşte bu noktada, Hakan Fidan’ın Erdoğan’a sunduğu 2000 kişilik ‘paralelci’ listesiyle ilgili yaşananları ayrıntılarıyla Demirağ’ın kitabından okuyoruz: “Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ile görüşmeye, özel kalem müdürü, emir subayı, danışmanlar dahil kimseyi almayarak baş başa kalarak başladı. Özel, Başbakan’ın çantasından çıkardığı dosyayı dikkatlice inceledi. ‘Sayın Başbakanım, burada somut bir bilgi yok. Delillendirilmemiş bir çalışma.. Hukuken bir şey yapmak mümkün görünmüyor’ anlamında bir şeyler söylese de Erdoğan kestirmeden, ‘Kurum sizin kurumunuz… Bir şeyler bulun… Sanki onlar Silivri’de kanıt mı koydu? Bunlar Emniyet’i ne hale getirdi. Allah korusun ordumuzu da bozarlar’ türünden laflarla toplantıyı bitirdi…”

ÖZEL’İN KAŞLARI ÇATIKTI

Gazeteci Demirağ kitabında, Özel’in Erdoğan’ın yanından çıktığında, ‘muhtemelen’ tansiyonun fırladığını, baş ağrısının başladığını yazıyor ve devam ediiyor: “Karargaha gittiğinde kaşları çatıktı. Makam odasında hızlı adımlarla volta atan Özel, şekersiz kahve siparişi verirken, hukuk müşavirinin gelmesini emretti. Sonra İkinci Başkan’ın. Kuvvet komutanlarının ertesi gün öğle yemeğine davet edilmelerini istedi. Yemekte, Kara Kuvvetleri Komutanı Hulusi Akar bir terslik olduğunu anlamıştı. Akar, Cumhurbaşkanı Gül ile görüşmeyi teklif etti. Özel yıllardır ailesiyle tatile bile çıkamamıştı. İlk defa haftalık olağan görüşmeye katılamadı. Zira ‘sıkıntıdan’ zona hastalığına tutulmuştu.”
Aytunç Erkin/Sözcü
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde