2 Başbakan, 2 Cumhurbaşkanımız oldu

2 Başbakan, 2 Cumhurbaşkanımız oldu

Erdoğan'ın Başbakan ve AK Parti Genel Başkan adayının Ahmet Davutoğlu olduğunu açıklamasından sonra 2 Başbakan, 2 Cumhurbaşkanımız oldu.

2 Başbakan, 2 Cumhurbaşkanımız oldu
16px
24px
22.08.2014 07:36
ABONE OLgoogle
Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakan ve AK Parti Genel Başkan adayının Ahmet Davutoğlu olduğunu açıklamasından sonra 'kağıt üzerinde' 2 Başbakan, 2 Cumhurbaşkanımız oldu.

10 Ağustos'ta yapılan ilk defa halkın Cumhurbaşkanı'nı seçtiği seçimler, beraberinde bir çok tartışmayı getirdi.

Yüksek Seçim Kurulu, 15 Ağustos'ta kesin seçim sonuçlarını açıklayarak Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı olduğunu açıkladı. Kurul, Erdoğan'ın mazbatasını da TBMM'ye gönderdi.

Bu tarihten sonra Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı'nın düştüğü ve kararın Resmi Gazete'de yayınlanması gerektiği belirtildi. Fakat beklenen olmadı, Resmi Gazete'de karar yayınlanmadı. Bunun bilerek geciktirildiği iddia edildi.

Bu tarihten sonra Tayyip Erdoğan'ın vereceği kararların Anayasa'ya aykırı olduğu, Başbakanlığı'nın düştüğü ve hukuken vereceği kararların sorunlu olduğu gündeme geldi.

İKİ CUMHURBAŞKANI: GÜL VE ERDOĞAN

Başbakan Erdoğan’ın bu açıklamasıyla Türkiye Cumhuriyeti’nin iki cumhurbaşkanı ve iki başbakanı oldu. Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan başbakan koltuğunu ve genel başkanlığı bırakmazken, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da hem dışişleri bakanı hem de başbakan hem de AKP Genel Başkanı oldu.

İKİ BAŞBAKAN: ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU

Türkiye Cumhuriyeti’nin 12. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül veda görüşmelerini sürdürürken, Türkiye Cumhuriyeti’nin 13. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise hem başbakan hem AKP Genel Başkanı hem de İstanbul Milletvekili olarak görevini sürdürüyor.

AKP’NİN İKİ GENEL BAŞKANI: ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU

Başbakan Erdoğan’ın Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nu AKP Genel Başkanı ve Başbakan olarak ilan etmesiyle, Ankara’da tam anlamıyla kaos yaşandı. İktidar partisi AKP’nin iki genel başkanı olurken, Dışişleri Bakanı Davutoğlu hem Bakan hem Başbakan hem de AKP Genel Başkanı oldu.

28 AĞUSTOS'TA DEVRALACAK

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ise görev süresi 28 Ağustos'ta dolacak ve bu tarihte koltuğunu Tayyip Erdoğan'a devredecek. Gül de 28 Ağustos'a kadar resmen Cumhurbaşkanlığı görevini devam ettirecek.

Ortaya çıkan son tabloda; 28 Ağustos'a kadar 2 Başbakan, 2 Cumhurbaşkanımız olmuş oldu.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde