2.5 milyon euro verecek zevk sahibi 15 Türk aranıyor

2.5 milyon euro verecek zevk sahibi 15 Türk aranıyor

İtalyan süper spor otomobili Bugatti, Doğuş Otomotiv ile Türkiye'yi dünyanın ilk 20 ülkesi içine aldı.

2.5 milyon euro verecek zevk sahibi 15 Türk aranıyor
16px
24px
03.01.2008 06:07
ABONE OLgoogle

Aralarında Angelina Jolie, Brad Pitt, Tom Cruise gibi ünlülerin bulunduğu ve Avrupa fiyatı 1.1 milyon euro olan Bugatti Veyron, artık Türk müşterilere sadece Doğuş aracılığıyla satılacak. Türkiye'den gelen test sürüşü ve satın alma talebinin çokluğu karşısında Doğuş Otomotiv'e bu satışlar için aracılık teklif eden Bugatti'nin en ucuz modeli, vergiler nedeniyle Türkiye'de 2.5 milyon euroya satılabilecek.

Böylece Türkiye, Bugatti satılan 20 ülke içinde milli geliri en düşük ülkelerden Çin'in ardından ikinci olarak listeye girdi. Bugatti, dünyada en çok satışı 28 adet ile Almanya'da yapıyor. Markanın dünya çapında 32, ABD'de 9 temsilciliği var.

TEST SÜRÜŞLERİ BİLE CV İLE

Bu otomobili almak isteyenler CV'lerini Bugatti'nin ilgili ajansına gönderip, ondan sonra test sürüşü için sıra alabiliyorlar. Test sürüşü alanlara dünyada 2'si ABD'de 3'ü Avrupa'da bulunan sadece 5 test aracı “malikaneye servis” şeklinde eski bir Formula 1 pilotu tarafından getiriliyor.

Bir zamanlar 968 test sürüşünde 2 aracın satılabildiğini hatırlatan Bugatti Türkiye Genel Müdürü Gino Bottaro, “Yeni yöntemle 3 test sürüşünden biri satışa dönmeye başladı” detayını verdi.

60 bin km'deki test aracı 900 bin euroya açık artırmaya çıkarılan Bugatti Veyron almak isteyenler yüzde 30 “Down payment” (Ön ödeme) sonrasında 1 yıl araçlarını beklemek zorunda. 1998 yılında Volkswagen AG çatısı altına giren ve halen dünyanın en pahalı seri üretim spor otomobili Veyron 16.4'ü üreten Bugatti markasının Türkiye'deki ajansı Doğuş Otomotiv oldu. Temsil ettiği marka sayısını 14'e çıkaran Doğuş Otomotiv, Bugatti adına ülkemizde tanıtım, pazarlama ve satış aracılığı faaliyetlerini yürütecek. Doğuş böylece, VW bünyesindeki tüm markaları temsil eden tek distribütör unvanını da aldı.

Türkiye'de 15 kişilik bir Bugatti hedef kitlesi olduğunu söyleyen Doğuş Otomotiv CEO'su Ali Bilaloğlu, “Bundan sonra dünyanın neresinde olursa olsun Bugatti alacak her Türk vatandaşına biz yardımcı olacağız” dedi. Bugatti Veyron 16.4'ün Moskova ve Hong Kong tanıtımlarının bile ekim ayı içinde gerçekleştiğini belirten Bottaro, 2008 yılında sadece Türk müşteriler için Fransa'da 3-5 test sürüşü organize edeceklerini de açıkladı.

Bugatti'nin ünlüleri

TOM Cruise (üstte) 'Mission Impossible III' filminin prömiyerine kendi Bugatti Veyron 16.4'ü ile katılmıştı.

Ralph Lauren- Modacı

Michael Fux- Ünlü araç koleksiyoncusu

Nigo- Ünlü Japon tasarımcı

Brunei Sultanı

Tim Cahill- Avustralyalı futbol oyuncusu (İngiltere Premier Ligi-Everton Kulübü)

Michael Schumacher- Emekli F1 pilotu

Angelina Jolie/Brad Pitt- Ünlü sinema sanatçısı çift

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde