2.5 milyarlık AVM’de canımız Allah’a emanet

2.5 milyarlık AVM’de canımız Allah’a emanet

Her gün binlerce kişi gidiyor. Ama ne içeride, ne otoparkta kontrol var. Bir saldırganı fark edecek kimse yok!

2.5 milyarlık AVM’de canımız Allah’a emanet
16px
24px
16.11.2013 11:55
ABONE OLgoogle
İstanbul’un bu yeni Alışveriş Merkezi’ne her gün binlerce kişi gidiyor. Ama ne içeride, ne otoparkta kontrol var. Bir saldırganı fark edecek kimse yok!
 
İs­tan­bu­l’­un re­zi­dans zin­ci­ri­ne geç­ti­ği­miz 10 Eki­m’­de bir ye­ni­si ek­len­di: Zor­lu Cen­ter… Zor­lu Hol­din­g’­in, 2007 yı­lın­da Zin­cir­li­ku­yu­’da 800 mil­yon do­la­ra sa­tın al­dı­ğı ar­sa­da 6 se­ne­de yük­sel­di. Mar­ma­ra De­ni­zi man­za­ra­lı bu pro­je, için­de­ki AVM da­hil, top­lam 2.5 mil­yar do­la­ra mal ol­du.
 
Ma­ğa­za için ya­rış!
 
Zor­lu AV­M’­de 200’e ya­kın ma­ğa­za için dün­ya­nın ve Tür­ki­ye­’nin seç­kin mar­ka­la­rı bir­bi­riy­le ya­rış­tı. Bu göz­de AV­M’­yi, açı­lı­şın ar­dın­dan her gün bin­ler­ce ki­şi zi­ya­ret eder ol­du. An­cak bu yo­ğun­lu­ğun ara­sın­da bü­yük bir ih­mal dik­kat çek­ti. Mil­yar­lar­ca do­lar har­ca­nan pro­je­nin AVM bö­lü­mün­de, gü­ven­li­ğin yok de­ne­cek ka­dar az ol­du­ğu gö­ze çarp­tı.
 
LPG kon­tro­lü yok
 
AV­M’­nin ka­pı­ların­da ne X-RAY ci­ha­zı, ne geleni kon­trol eden gü­ven­lik gö­rev­li­si, ne de de­dek­tör bu­lu­nu­yor. Tüm oto­park­lar­da zo­run­lu tu­tu­lan LPG’­li araç ve ba­gaj kon­tro­lü de ya­pıl­mı­yor. Ba­şı­mız­dan ta­rif­siz acı­lar­la do­lu on­ca olay geç­miş­ken bu ih­mal son­ra­sı akıl­la­ra şun­lar ge­li­yor: “Böy­le­si­ne gü­ven­lik za­fi­ye­ti ne­le­re mal olur? Çan­ta­sın­da si­lah ya da park et­ti­ği ara­cın­da pat­la­yı­cı olan bir ki­şi Zor­lu Cen­te­r’­a gir­se ne olur? Ca­nı­mız Al­la­h’­a ema­net.”
 
Eli­ni ko­lu­nu sal­la­ya sal­la­ya gi­ri­yor­lar
 
Met­ro ve met­ro­büs­ten de ula­şı­mı olan Zor­lu Cen­te­r’­a gir­mek çok ko­lay. Gü­ven­lik kon­tro­lü­nün çok zayıf kaldığı AV­M’­de, eli­ni ko­lu­nu sal­la­ya sal­la­ya içeri gi­rilebiliyor. Bu ihmal vatandaşı korkutuyor.
 
Çan­ta aran­mı­yor
 
Va­liz ka­dar bü­yük olan çan­ta ve tor­ba­yı bi­le ara­yan kim­se ol­mu­yor.
Selin Kök/Sözcü
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde