191 Milyonluk ihale: Resmi Gazete’de saklanan şirket

191 Milyonluk ihale: Resmi Gazete’de saklanan şirket

Akçagöze-Başpınar Varyantı Projesi” ihalesinin yaklaşık maliyeti 191.1 milyon TL’ydi. Kararnamede şirketin adı yok. 

191 Milyonluk ihale: Resmi Gazete’de saklanan şirket
16px
24px
11.02.2018 11:05
ABONE OLgoogle

Dünkü Resmi Gazete’de bir “iş artışı” kararı vardı.

İş artışı, yatırım yapan şirketin ödeneğini artırmak anlamına geliyor. 

Bakanlar Kurulu’nun kararı, Çukurova ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi arasındaki mesafeyi kısaltacak hızlı tren ağını ilgilendiriyor.

TCDD’nin birim fiyat yöntemiyle ihale ettiği “Akçagöze- Başpınar Varyantı Yapım İşi” kapsamında bazı işlerin tamamlanması gerekiyormuş. 

Altyapı imalatı, yangın söndürme, su deposu diye sıralanmış. 

Ve bu işlerin bitmesi için Bakanlar Kurulu, sözleşme bedelinin yüzde 38.50’sine kadar artış yolunu açtı. Kararnamede şirketin adı yok. 

Biz verelim: Doruk Proje- YDA. Beş yıl önce yapılan “Akçagöze-Başpınar Varyantı Projesi” ihalesinin yaklaşık maliyeti 191.1 milyon TL’ydi. Doruk Proje-YDA ihaleyi 85.5 milyon TL teklifle kazandı.

Fakat anlaşılan arada başka bir artış daha olmuş ki, AA’nın bir haberinde yatırım tutarının 180 milyon TL olduğu belirtiliyor. 
Bu durumda yüzde 38.5 oranındaki iş artırımı 69.3 milyon TL’ye karşılık geliyor. 

Zaten Bakanlar Kurulu kararında atıfta bulunulan yasa maddesine göre yapılabilecek en yüksek iş artırım oranı da yüzde 40’mış. Şirketin adı ve tutar niye saklandıysa artık...

Çiğdem Toker/Cumhuriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde