19 yıllık evliliği bitirdi, iş kadınlığına soyundu

19 yıllık evliliği bitirdi, iş kadınlığına soyundu

Erdal Acar'la 19 yıllık evliliğini geçtiğimiz yıl noktalayan Emel Acar, Nişantaşı'nda CHANCE by Emel Yıldırım isimli butik açtı

19 yıllık evliliği bitirdi, iş kadınlığına soyundu
16px
24px
08.11.2015 10:35
ABONE OLgoogle
Erdal Acar'la 19 yıllık evliliğini geçtiğimiz yıl noktalayan Emel Acar, insanlarla etrafına duvar ördüğünü söylüyor: Sevdiğim ve samimi olduğum insanlara karşı daha açığım. Bu demek değildir ki oynuyorum. Duvarları sadece utangaçlığımı kamufle etmek için örüyorum

Emel Yıldırım'ın Erdal Acar ile evliliği her zaman konuşuldu ama o, 19 yıllık evliliği süresince ve sonrasında da hiç konuşmadı. Eşini, çocuklarını, yuvasını ve işini idare eden, özel hayatını titizlikle yöneten bir anne oldu. Bu evlilik de maalesef boşanmayla sonuçlandı. Kimilerine göre bu ayrılığın sebebi ihanetti, kimilerine göre ise şiddet... İşin gerçeğini sadece kendisi biliyordu. Ben de hem bunları konuşmaya, hem de yakın zamanda Nişantaşı'nda açtığı CHANCE by Emel Yıldırım isimli butiği için 'hayırlı olsun' demeye yanına gittim. Emel Yıldırım, hakkında merak edilenleri samimiyetle anlattı... 

 Emel Acar olarak marka oldunuz, şimdi Emel Yıldırım'sınız... Acar olarak da kalabilirdiniz, değil mi? 
Evet, kalabilirdim ama Yıldırım soyadını da tanıdıkları için onu kullanmaya karar verdim. Sonuçta, Emel Yıldırım olarak güzellik kraliçesi seçildim ve güzel işlere imza attım. İnsanlar, Emel Acar dediklerinde de bozulmuyorum. 

EVLİLİK MAHREMDİR 

 Evliliğiniz hakkında neden hiç konuşmadınız? 
Çünkü özel... 

 Hayatınız hep sorgulanıp merak edildi, değil mi? 
Evliliğimi kendi özelimde yaşadım; çocuklarım oldu ve evliliğim bitti. Ben başkalarını hiçbir zaman merak etmem; kendime sorulmasını istemediğim bir şeyi başkasına sormam. 

 Tamam da sokaktaki insanlardan bahsetmiyoruz ki... Erdal Acar ve Emel Yıldırım evliliği zaten göz önündeydi... 
Bizimki 19 yıl süren bir aşk evliliğiydi ve iki tane de meyvesi oldu. Ama evlenmek de hak, ayrılmak da... Artık iyi birer dostuz, aramızda herhangi bir problem yok. 

 Bu evliliği kimilerine göre ihanet bitirdi, kimilerine göre şiddet... Peki, ayrılığın gerçek sebebi neydi? 
Bir insan köprüden atlar ölmez, merdivenden düşer ölür. Evliliğimiz kötü olduğu ya da bir şey yaşandığı için bitmedi. Ancak bazen insanlar limit aşımına uğrayabiliyor. 

 Neden konuşulanlar karşısında, 'Doğru olan buydu!' demediniz? 
Ben evli olduğum sürece de konuşmadım. Evlilik; mahremdir ve gizli yaşanır. 

 Ancak sizin için 'Şiddet gördü' dediler. Bu sizi rahatsız etmedi mi?
"Yok öyle bir şey" dedim ama bu insanların dikkatini çekmedi. Bu işler böyledir, hep kötülükler konuşulur. Saygı çerçevesinde ayrıldık. Erdal Bey, çocuklarımın babası; hayatı boyunca hep sağlıklı ve mutlu olmasını isterim. Sonuçta iki medeni insanız. 

SESSİZ BİR YAPIM VAR 

 Evliliğiniz çok fırtınalı dönemlerden geçti ama belki de en durgun olduğu zamanda ayrıldınız. Bu sessiz tavrınız Erdal Bey'den tepki almamak için mi? 
Ben evliyken de sessizdim; şimdi de sessizliğimi koruyorum. Bu benim yapım. 

 Biri 18, diğeri 16 yaşlarında iki çocuğunuz var. Ayrılık kararınıza çocuklarınız nasıl tepki gösterdi? 
Herkesin yaşam şekline ve kendi kararına onay veren evlatlarım var. Sonuçta onlar da mutluluğumuzu istediler. 

 Sizin de, Erdal Bey'in de hayatında birileri olabilir... 
Ben ne zaman öleceğimi bilebilir miyim? İşlerin bir planı, programı olabilir ama birlikteliklerin projesi olmaz. Yeni biriyle beraberlik kader işidir. Erdal Bey'in hayatında biri olur veya olmaz; tabii ki mutlu olsun isterim. Benimse dünyalara değişmeyeceğim iki tane aşkım var. 

 Anne ve babalarının popüler ve bilinen insanlar olması, çocuklarınızı nasıl etkiledi? 
Çok bilinçliler... Çocuk yetiştirirken, anne veya babadan biri baskın olmalı. Bizim ailede biraz daha baskın olan bendim. Çocuklarım evde havalı anne-baba görmedi, pijamalarıyla dolaşan bir aileydik. Aslında sıradan bir yaşam sürdük. Kızım medya ve reklamcılık, oğlum da tıp üzerine eğitim almak istiyor. Oğlum küçüklüğünden beri herkese yardım etmek istediğini söylüyor. 

 Zaten yardımseverlikle anılan bir ailesiniz... Gülben Ergen'in televizyon programında minik bir çocuğun sağlığına kavuşması için Erdal Bey ciddi bir yardım yapmıştı... 
Güzel bir şey değil mi? Aslında insanların gözüne soka soka yapmamak lazım ama böyle kendiliğinden gelişen durumlar da yaşanabiliyor. Gücümün yettiği kadar, insanlara maddi veya manevi yardım etmeyi çok seviyorum. Karşılığını aldığım değil, benim verdiğim şeyler önemli. Çünkü insanları seviyorum. 

MANEVİYATIMA SIĞINIRIM 

 İnsanları seviyorsunuzdur ama ciddi kalın duvarlarınız da var gibi... 
Sevdiğim ve samimi olduğum insanlara karşı daha açığım. Bu demek değildir ki, oynuyorum. Duvarları sadece utangaçlığımı kamufle etmek için örüyorum. 

 Kimseyle dertleşmez misiniz?
Allah'a şükür, fazla derdim yok. Ben biraz oluruna bırakırım, maneviyatıma sığınırım. 

 Erdal Bey ile barışmak için aile büyüklerini devreye soktuğunuz konuşuldu... 
Öyle bir şey yok; ayrıldığım eşimle tekrar neden barışmak isteyeyim? Bu konuşulanlar tamamen yalan. Ama düşman da değiliz. 

 Neden iş kadınlığı, modacılık? Neticede tescilli güzelsiniz ve şov dünyası içerisinde pek çok projede yer alabilirsiniz... 
Evet, ama benim modacı kimliğim okuldan geliyor. Bu çok bilinmez, herkes güzellik kraliçesi oluşumu ve mankenlik yaptığımı bilir sadece. Halbuki hazır giyim üzerine eğitim aldım. 

 Peki, sizin bu konuda eğitimli ve uzman oluşunuz kolay fark edilebildi mi? 
Tabii ki fark ettiler. Çünkü 2001 yılında başladım, aradan 14 yıl geçti ve kararlılığım sayesinde kendimi ispat ettim. Başarılarım hep ardı ardına geldi ve insanlar benim için hep olumlu şeyler söyledi. 

 İşlerinizdeki başarı kadar, güzelliğiniz de dikkat çekiyor... 
Küçük göstereyim diye hiç uğraşmam. Gururla söylüyorum tam 41 yaşındayım. 

ÇOCUKLAR HAFTA İÇİ BABALARINDA HAFTA SONU BENDE

 Hadi biraz da işlerden bahsedelim... Haute couture çalışmalarınız oldu, defileler yaptınız. Bundan sonraki planlarınız arasında neler var? 
Şimdi, 15 yıllık iki dostumla beraber üç ortak olarak Nişantaşı'nda CHANCE by Emel Yıldırım'ı mağazasını açtık. Bir ay oldu ve çok güzel gidiyor... 

 Duyduğuma göre işinizle beraber Nişantaşı'na taşınmışsınız... 
Evet, Nişantaşı'nda oturuyorum. Mahalle kültüründe büyüdüğüm için çok keyifli. İşim evime yakın, çok güzel de bir evim var. Okul yakın olduğu için çocuklar Acarkent'te kalıyor, hafta sonu bana geliyorlar. Yemek yaparız, yeriz, içeriz, güleriz, eğleniriz... 

DUDAKLARIMDA SİLİKON VARDI 

 İnternetteki sözlük yazarları estetiklerinize kafayı takmış gibi... Siz bu konuda neler söylemek istersiniz? 
Bende hiç estetik yok. Sadece kaşımın ortasında küçük bir botoks var. Dudaklarımla ilgili ben de bir şeyler duydum. Onu da ilk defa sana anlatayım. 

 Nedir işin aslı? 
2007 yılında, tanıdığımız bir doktor "Dudaklarına kolajen yapayım" deyip beni ikna etti. Uygulanan işlemden sonra dudağım iki kat oldu. Şişliğin ineceğini düşündüm ama çok inmedi. Erdal fark edince "Geçecek" dedim. Günlerce geçmedi ve kortizon tedavisi gördüm. İki sene aynalara küstüm. Sonra Almanya'ya gittim ve ameliyat oldum. Komple dudağımı açıp içini boşalttılar. Yine de yüzde 80'ini çıkarabildiler. Şükürler olsun, şimdiki haline döndü. Benim doktorun "Kolajen yapacağım" dediği zaman sıvı silikon diye piyasaya yanlış bir ürün girmiş, o da bana denk geldi. Estetik olarak bu yapıldı ve geri kurtarıldı diyebilirim. 
Oğuzhan Toracı/Sabah
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde