180 Bin TL para ödüllü tarihi maraton

180 Bin TL para ödüllü tarihi maraton

Turkcell Gelibolu Maratonu, 4 Ekim Pazar günü Tarihi Gelibolu Yarımadası’nda koşulacak

180 Bin TL para ödüllü tarihi maraton
16px
24px
02.10.2015 14:14
ABONE OLgoogle
Pazar Günü Koşulacak Turkcell Gelibolu Maratonu, Gelibolu Yarımadası’nın tarihi parkurunda 4 Ekim Pazar günü 13 ülkeden atletlerin de yer aldığı yaklaşık 2500 profesyonel atletin katılımıyla gerçekleşecek. 10 km ve 6 km koşularıyla birlikte maratona toplam katılım sayısının 5000’i geçmesi bekliyor.  

Turkcell’in ana sponsorluğunda bu yıl ilk kez düzenlenen ve dünyadaki en önemli maratonlardan biri olmaya aday Turkcell Gelibolu Maratonu, 4 Ekim Pazar günü gerçekleşecek. Gelibolu Yarımadası’nın tarihi noktalarında koşulacak maratonda, toplam dört kategori olacak. Maraton ve yarı maratona yerli ve 13 ülkeden yabancı 2500 profesyonel atlet katılacak. Düzenlenecek 10 kilometrelik koşu ve 6 kilometrelik yürüyüşe halktan 3 binin üzerinde katılım olması bekleniyor. Turkcell Gelibolu Maratonu’na ayrıca Türkiye’nin dört bir yanından da atletler kayıt yaptırdı. Başta İzmir, Ankara ve Bursa olmak üzere Balıkesir, Eskişehir, Konya ve Kırklareli’nden de katılım gerçekleşecek. 
Kaan Terzioğu: “Tarihe Koşuyoruz”

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, “Bu yıl defa gerçekleşecek Turkcell Gelibolu Maratonu, Gelibolu Yarımadası’nın tarihi parkurunda gerçekleşecek. 100 yıl önce büyük kayıpların yaşandığı bu topraklarda, dünyanın dört bir yanından gelen atletlerle Pazar günü barış içinde omuz omuza tarihe koşacağız. İlerleyen yıllarda geleneksel hale gelmesini hedeflediğimiz Turkcell Gelibolu Maratonu’nu Tokyo, Berlin, New York gibi dünyaca ünlü maratonlarla anılmasını sağlayacağız” dedi. 

Maraton güzergâhları

Turkcell Gelibolu Maratonu’nda profesyonel atletlerin katılacağı 42 kilometrelik parkur, saat 08:45`de Eceabat - Kabatepe yolu 6. kilometresinde başlayacak ve Morto Koyu’nda (Şehitler Abidesi yanında) bitecek. Yarı maraton, saat 09:15'de Kum Otel önünden başlayıp maraton ile aynı noktada sona erecek. 

10 kilometrelik koşu, saat 09:45`de Twelve Tree Copse Mezarlığı‘nda başlayacak ve Morto Koyu’nda sona erecek. Büyük katılımın beklendiği halk yürüyüşü ise, saat 10.00’da Alçıtepe Köyü’nün 1 km ilerisinde başlarken, Şehitler Abidesi'nin yanında bulunan Morto Koyu’nda sona erecek. Tüm yarışmacıların ve halkın katılımı ile saat 13:30 da Şehitler Abidesinde ödül töreni gerçekleştirilecek. Yarış güzergâhı, 06.00 ile 17.00 arasında trafiğe kapatılacak.

Yarışma noktalarına 04 Ekim sabah 07:00,07:30 ve 08:00 (10 km 21km 42 km) - 08:30 (6 km)  saatlerinde GESTAŞ feribot iskelesinden yapılacak seferler ile geçiş sağlanarak, organizasyon için çalışan özel araçlar ile sporcu ve halkın transferleri yapılacak.
Tarihi yarımadada yer alan her etap kendi içinde sayısız cephe, şehitlik ve anıt ile harmanlanmış eşsiz doğası ile Türkiye'nin şüphesiz en iyi tematik parkuru, dünyanın ise en iyileri arasında olmaya aday.

180 Bin TL para ödülü

42 kilometrelik koşuda ilk beşe giren erkek ve bayanlara toplam 42 bin dolar para ödülü dağıtılacak. Maratonun birincisine 10 bin, ikinciye 5 bin, üçüncüye 3 bin, dördüncü sporcuya 2 bin ve beşinci atlete de bin TL para ödülü verilecek. Turkcell Gelibolu Maratonu’nda çeşitli kategorilerde dereceye giren sporcularla yaklaşık toplam 180 bin TL para ödülü dağıtılacak. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde