171 milyon harcandı! İBB, TÜRGEV için yapılan 5 yurdu geri aldı

171 milyon harcandı! İBB, TÜRGEV için yapılan 5 yurdu geri aldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, TÜRGEV'e verilmek üzere inşa edilen 5 yurdu geri aldı. Vakfa verilecek yurtlar için 171 milyon TL para harcandığı belirtildi.

171 milyon harcandı! İBB, TÜRGEV için yapılan 5 yurdu geri aldı
16px
24px
29.08.2019 12:00
ABONE OLgoogle

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) 5 yurt inşa ederek TÜRGEV’e vermek için ihale yaptığı bildirildi. İhalelerin ardından inşaat çalışmalarının başladığı yurt binaları için İBB kasasından 171 milyon 767 bin TL para harcandığı öne sürüldü.

Birgün'den İsmail Sarı’nın haberine göre, 5 yurt da tamamen TÜRGEV için yapıldı ve vakıf daha inşaat bitmeden dilekçe vererek binaların kendilerine tahsis edilmesini istedi. 357 milyon harcanmış! İBB, Ensar, TÜRGEV ve TÜGVA gibi birçok vakfın protokolünü feshetti

Habere göre İBB kaynakları, beş yurdun cemaat ve vakıflardan alındığını ve diğer binaların protokollerinin de iptal edilerek geri alınacağını açıkladı. Yurtlar belediye bünyesinde bulunan bir şirket üzerinden işletilecek.

TÜRGEV’den alınan yurtların listesi şöyle:

Küçükçekmece Atakent Mahallesi Gençlik Merkezi ve Yurt İnşaatı

Bağcılar Yenimahalle Gençlik Merkezi ve Zeminaltı Otopark İnşaatı

Üsküdar Çengelköy Mahallesi Yurt ve Zeminaltı Otopark İnşaatı

Beyoğlu Örnektepe Gençlik Merkezi ve Zeminaltı Katlı Otopark İnşaatı

Beşiktaş, Dikilitaş Mahallesi Gençlik Merkezi Ve Zeminaltı Otopark İnşaatı  İBB Başkanı İmamoğlu: Vakıflara aktarılan 357 milyon lirayı kestik

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde