17 Milyarlık ihale aldı mı! KİK’in Bayburt Grup cevabı

17 Milyarlık ihale aldı mı! KİK’in Bayburt Grup cevabı

Kamudan 17 Milyar ihale aldığı haberleriyle gündeme gelen Bayburt Grup'la ilgili İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner, geçen kasımda bir soru önergesi verdi.

17 Milyarlık ihale aldı mı! KİK’in Bayburt Grup cevabı
16px
24px
18.02.2018 09:54
ABONE OLgoogle

Çiğdem Tokeri'in köşe yazısından alıntı...

KİK’in Bayburt Grup cevabı

İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner, geçen kasımda bir soru önergesi verdi.

Bayburt Grup bünyesindeki şirketlerin aldığı ihalelerle ilgiliydi.

(Hatırlatma: Olağanüstü durumlar ve afet hallerinde başvurulan 21/b’nin, suiistimal edilerek kullanılma yaygınlığını sıkça gündeme getirdik. Bu kapsamda Bayburt Grup’un davet yöntemiyle aldığı işlerin çokluğunu da.)    Devletten kısa zamanda 17 milyar liralık iş alan müteahhit kim?

Cihaner, 21/b’ye göre verilen ihaleleri, grup bünyesindeki şirketlerin idarece yoğun tercihini, haksız rekabet ortamını, hatta -bizim de gündeme taşıdığımız- Bayburt Grup ile bağlantılı bazı firmaların ihalelere girmek için gerekli koşulları taşımadığı, bazı iş bitirme belgelerinin sahte olduğu iddialarını ve yürüyen soruşturmaları da sormuş.

Kamu İhale Kurumu Başkanlığı’ndan gelen cevaplar Maliye Bakanı Naci Ağbal imzalı. Özetle: Kurum kayıtlarında yasaklama kaydı yokmuş, 21/b idarenin takdirindeymiş, “bildirilmiş bir kamu davası”na rastlanmamış.

Bu vesileyle sahte belge konusunda nedense sonuçlanmamış bir başvuruyu tekrar hatırlatalım.

Cahit Turhan’ın imzasıyla (Karayolları Genel Müdürü olduğu dönemde), Dışişleri Bakanlığı’na beş sayfalık bir liste ekiyle gönderilen “gizli” imzalı yazı.

Bu yazıya cevap verilmedi.

Sorun olmasa “Sorun yoktur, rastlanmamıştır” denilmesi çok mu zordu?

Cumhuriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde