15 yılla yargılanıyor bir kuş kadar özgür

15 yılla yargılanıyor bir kuş kadar özgür

Orhan Aslıtürk davasında yeni gelişme

15 yılla yargılanıyor bir kuş kadar özgür
16px
24px
28.07.2011 08:28
ABONE OLgoogle

1998 yılından bu yana aranan ve hakkında İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesinde yakalama kararı bulunan işadamı Orhan Aslıtürk mahkemenin “tutuklanmama” güvencesi vermesi üzerine İngiliz Westminster Sulh Hukuk Mahkemesince verilen Türkiye’ye iade kararı sonrası Türkiye’ye geri dönmüştü.

 Mahkemeye 12 sayfalık ifade dilekçesi sunan Aslıtürk, kaçakçılık suçunu işlemediğini belirtti. İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Orhan Aslıtürk ve avukatları katıldı. Mahkemeye 12 sayfalık ifade dilekçesi sunan Aslıtürk üzerine atılı suçu işlemediğini belirterek dava konusu eylemlerle ilgisinin olmadığını belirtti.

Aslıtürk, “Kaçakçılık suçu yoktur. Denetmenler vergi usulü kanununa göre rapor verdiler. Ama dava kaçakçılık suçudur. Bilirkişiler, Muhammed Ciğer’in ifadesi doğrultusunda rapor hazırladılar. Bu rapor Muhammed Ciğer’in mesnetsiz ifadelerine dayanmaktadır. Davada yeniden bir bilirkişi raporu hazırlanmasını istiyorum. Muhammed Ciğer, denetçilerin ve bilirkişilerin verdiği ifadelerin aksine ihracatların yapıldığının söylendiği ifadeler geçersizdir. İhracatta ve tedarikçi firma işlemlerinde usulsüzlük yok. Bunlara itiraz ediyorum” dedi.

Orhan Aslıtürk hakkında kaçakçılık suçundan 10 ile 15 yıl arası hapis cezası isteniyor.

Vatan

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde