15 günde 10 ülkede mağaza açacak

15 günde 10 ülkede mağaza açacak

Orka Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu 15 günde tam 10 ülkede mağaza açmak üzere yola çıktı.

15 günde 10 ülkede mağaza açacak
16px
24px
10.01.2016 10:49
ABONE OLgoogle
DAMAT Grubu bugünlerde hızlı bir markalaşma atağında. Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu 15 günde tam 10 ülkede mağaza açmak üzere yola çıktı. Hafta içinde Romanya’daydı, önceki gün ise İran’da mağaza açılışı gerçekleştirdi.

Orakçıoğlu’nun önümüzdeki günlerdeki yolculukları ise Umman, Bahreyn, İtalya’ya olacak. 

Orakçıoğlu ile İran’da mağaza açılışının ardından telefonla sohbet ettik. Tahran’ın Bağdat Caddesi ya da Nişantaşı benzeri bir semtinde açılmış mağaza. Yeni mağaza ile İran’ın değişik kentlerinde dördüncü mağazaya ulaşmışlar. 

Bundan sonra da büyümeye devam edeceklerini ekliyor. 

Bu arada İran’ın Türk mallarına uyguladığı yüzde 70 oranındaki vergi, yüzde 30’a inmiş. Orakçıoğlu, “Bu çok önemli bir gelişme” diyor. İran’ı gözardı edilemeyecek bir pazar olarak tanımlayan Orakçıoğlu, Suudi Arabistan’la yaşanan gerilimin ise normal hayata çok fazla yansımadığını ekliyor. 

İranlıların Türklere sempatiyle yaklaştığını da anlatan Orakçıoğlu, “Havaalanında bizi çiçeklerle karşıladılar. Herkes işine bakıyor” diyor.

Ambargonun kalkma ihtimali hala gündemde olan İran birçok Tük grubu için kurtarıcı olarak görünüyor. LC Waikiki ve Koton mağazaları da yerini almış. Eğer Rusya gibi bir kazaya uğramazsa elbette! (Jale Özgentürk/Hürriyet)
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde