14 Şubat 1 liralık gülü 10 lira yaptı

14 Şubat 1 liralık gülü 10 lira yaptı

14 Şubat Sevgililer Günü'nün yaklaşması nedeniyle çiçek satışlarının yaklaşık 3'e katlandığı bildirildi.

14 Şubat 1 liralık gülü 10 lira yaptı
16px
24px
12.02.2011 08:12
ABONE OLgoogle

Kesme çiçek üretiminde söz sahibini kentlerden Yalova'da, 14 Şubat Sevgililer Günü'nün yaklaşması nedeniyle çiçek satışlarının yaklaşık 3'e katlandığı bildirildi. Gül fiyatları da arttı.

Flora Çiçekçilik Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Yalova Şubesi Müdürü Fevzi Alton, yaptığı açıklamada, 14 Şubat Sevgililer Günü öncesi artan talep nedeniyle hareketli günler yaşadıklarını söyledi.

Alton, kooperatifin Yalova şubesindeki mezatta, Yalova, Antalya, İzmir ve Mersin'de üretilen, yaklaşık 50 çeşit çiçeğin açık artırma yöntemiyle satışa sunulduğunu belirterek, birçok ilden çiçekçilerin Yalova'ya çiçek almak için geldiğini kaydetti.

Kooperatifin, Türkiye genelinde 16 şubesi bulunduğuna dikkati çeken Alton, şöyle konuştu:

''Normal günlerde 80–90 koli satış yapılırken Sevgililer Günü haftasında koli satışları günlük 150-250 koli civarına ulaştı. Bu hafta kooperatifimiz Türkiye genelinde 20 bin koli çiçeğin yanı sıra 2 milyon gül satışı yapacak.

Yalova'da bin koli çiçeğin yanı sıra 120-130 bin gülün satışının yapılması bekleniyor. Cumartesi ve Pazar günü mezatımızda daha fazla satış gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz.''

Alton, Yalova'nın çeşidi ve üretimi açısından Türkiye'de sayılı illerden biri olduğunu vurgulayarak, ''Sevgililer Günü'nde kooperatifimizden satışa sunulan çiçeklerin 3'te 1'ini Yalova ili karşılıyor'' dedi.

Mevsim itibariyle Yalova'da üretilen gülün çok az sayıda olduğuna işaret eden Alton, ''Güllerin çoğunluğu Mersin'den geliyor.

Yalova'da hava şartları nedeniyle bu aylarda gül üretimi düştüğü için genellikle güney illerinden getirilenler satışa sunuluyor'' diye konuştu.

Alton, kooperatifin Türkiye genelinde 4 bin 500'ü aşkın üyesi bulunduğunu, ancak Sevgililer Günü'nde yapılan satışların yüzde 60'ının İstanbul'da gerçekleştiğini kaydetti.

TEK GÜL FİYATI: 5-10 TL

Sevgililer Günü'nde en çok gülün ilgi gördüğüne de değinen Alton, ''Bu sebeple gül fiyatlarında artış oluyor. Fakat bu çok fazla miktarda olmaz.

Tek gül 5 ila 10 lira arasında satılır. Bazıları, fiyatın 25, hatta 50 liraya çıkacağını söylüyorlar. Bu fiyatlar ancak İstanbul'un lüks semtlerinde olur'' dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde