133 yıllık Dünya devi, Türkiye de havlu attı

133 yıllık Dünya devi, Türkiye de havlu attı

Avrupa pazarının önemli oyuncularından 133 yıllık dev Türkiye pazarından sessiz sedasız çıktı

133 yıllık Dünya devi, Türkiye de havlu attı
16px
24px
06.03.2015 15:05
ABONE OLgoogle
Kotanyi havlu attı

Baharat sektörü markasız ve dökme ürünlerin hakimiyeti altında. Bu nedenle pazarda çok fazla büyük marka görmek mümkün değil. Tek istisnası, Yıldız Holding’in ABD’li McCormick ile 2010 yılı sonunda yaptığı ortaklık. İki ortak Ducros markasıyla pazarda rekabeti sürdürüyor.

Üç yıl önce bu sayfalarda Avrupa pazarının önemli oyuncularından 133 yıllık baharat devi Avusturyalı Kotanyi’nin Temmuz 2010’da Türkiye pazarına sessiz sedasız  girdiğini yazmıştık. Tüm ulusal zincirlerde yerini alan Kotanyi markalı ürünlere son zamanlarda ulaşmak mümkün olmuyor.

Öğrendiğimize göre, Kotanyi Türkiye’deki operasyonlarını sessiz sedasız sonlandırmış. Gökhan İnceoğlu’nun genel müdürü olduğu Kotanyi Türkiye operasyonlarının bitirmiş ama İnceoğlu’na Türk Cumhuriyetleri’ne satış haklarını devretmiş.

İnceoğlu kendi şirketi ve ekibiyle Kotanyi’yi Türk Cumhuriyetleri’ne satıyormuş. Ayrıca Avrupa pazarları için Türkiye’den hammadde alımı yapıyormuş. 
Para Dergisi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde