13 Milyon kişiye müjde: 162 milyarlık yeniden yapılandırma

13 Milyon kişiye müjde: 162 milyarlık yeniden yapılandırma

30 Haziran itibarıyla ödenmemiş vergi, prim borçları ile gümrük borçlarına yeniden yapılandırma getirilecek

13 Milyon kişiye müjde: 162 milyarlık yeniden yapılandırma
16px
24px
22.07.2016 05:54
ABONE OLgoogle
Maliye Bakanı Ağbal, 30 Haziran itibarıyla ödenmemiş vergi, prim borçları ile gümrük borçlarına yeniden yapılandırma getirileceğini belirterek, “162 milyar liralık alacak yapılandırılmış olacak” dedi

Hükümet'ten, vergi ve prim borçlarını ödemekte zorlanan esnaf, işletme ve iş dünyası ile reel sektöre müjdeli haber geldi. Maliye Bakanı Naci Ağbal, 30 Haziran'a kadar olan vergi, prim ve gümrük vergisi borçlarının 18 aya kadar taksitlendirileceğini belirtti.

Şu anda vergi dairelerine kayıtlı 90 milyar liralık yapılandırılacak tutar bulunduğunu ifade eden Bakan Ağbal, sosyal güvenlik primleri açısından bakıldığında da yaklaşık 72 milyar liralık borcun yapılandırma kapsamında bulunduğunu söyledi. Bakan Ağbal, "Bu çerçevede yaklaşık 162 milyar liralık bir tutar vatandaşın lehine olacak şekilde yeniden yapılandırılacak" dedi.

PEŞİN ÖDEMEYE TEŞVİK

Peşin ödemeye de önemli bir avantaj getirdiklerini ifade eden Bakan Ağbal, daha önce yapılan yeniden yapılandırma kanunları kapsamında vergi borcunun aslı ödenmediği zaman gecikme zammı hesaplandığını, bunun yanı sıra Yurtiçi Üretici Fiyatları Endeksi (Yİ-ÜFE) oranlı daha düşük oranlı bir faiz uygulandığını hatırlattı. Bu uygulamanın aynen geçerli olduğunun altını çizen Ağbal, "Fakat bu defa yapacağımız yeniden yapılandırma düzenlemesinde peşin ödemeye büyük bir teşvik getiriyoruz" diye konuştu.

YASTIK ALTINA DA DÜZENLEME GELDİ

Bakan Ağbal, 'Varlık Barışı' düzenlemesinin kapsamını da genişlettiklerini belirterek, yurt içinde yastık altında olan varlıkların da işletme kayıtlarına alınması halinde vatandaşların düzenlemeden yararlanabileceklerini bildirdi.

Vatandaşların işletme kayıtları dışında kalmış varlıkları ile birtakım elde edilmiş gelirleri bulunduğunu anlatan Ağbal, "Vatandaşlarımızda da geniş bir beklenti vardı. Bir süredir de devam ettiğimiz bir çalışmayı bitirdik. Meclis'e sunulup süratle komisyonlarda, ve genel kurulda da görüşülerek inşallah en kısa sürede yasalaşmış olacak" dedi.

13 MİLYON KİŞİ YARARLANACAK

Bakan Ağbal, yeniden yapılandırma ile vergiler bakımından yaklaşık 4,5 -5 milyon mükellefin, sosyal güvenlik tarafında ise yaklaşık 8 milyon vatandaşın bu düzenlemeden istifade edeceğini bildirdi. Bakan Ağbal, "İster 30 Haziran'dan önceki dönemlere ilişkin olsun, isterse 2014 yılı Ağustos ayında yaptığımız yeniden yapılandırma olsun getirdiğimiz düzenlemeden bütün bu borçlular yararlandırılacak" şeklinde konuştu.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde