120 mağazası bulunuyor: Ayakkabı devi Kemal Tanca’nın davasında flaş gelişme

120 mağazası bulunuyor: Ayakkabı devi Kemal Tanca’nın davasında flaş gelişme

Türkiye ayakkabı sektörünün önemli oyuncusu Kemal Tanca’nın konkordato davasında önemli bir gelişme yaşandı

120 mağazası bulunuyor: Ayakkabı devi Kemal Tanca’nın davasında flaş gelişme
16px
24px
24.01.2020 13:10
ABONE OLgoogle

Dün görülen davada alacaklıların aksi yöndeki talebine rağmen, mahkeme, şirket için 1 yıllık kesin mühlet verdi. Bu kararla birlikte, mali sıkıntı içindeki şirket de rahat bir nefes almış oldu.

Bundan 70 yıl kadar önce temeli atılan Kemal Tanca konkordato başvurusunda bulunmuştu. 200 milyona yakın borcu 120 de mağazası bulunan ünlü markanın İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde dün görülen davada kritik bir gelişme yaşandı. Ayakkabıcı kalmayacak! Kemal Tanca da konkordato istedi

Alacaklılar: Kesin mühlet verilmesin

Mahkemenin daha önce verdiği 3 aylık geçici mühletin sona ermesiyle 1 yıllık kesin mühlet kararı dünkü duruşmada verildi. Duruşmaya katılan çok sayıda alacaklı şirket avukatı özetle “Davacılar yararına kesin mühlet verilmesi koşullarının oluşmadığını düşünüyoruz. Bundan dolayı, davacıların kesin mühlet talebinin reddine karar verilmesini istiyoruz” dedi.

Davacı şirket avukatı Hande Yelgin ise, şirkete yönelik 1 yıllık kesin mühletin verilmesi yönündeki dilekçelerini tekrarladıklarını kaydetti.

Şirkete 1 yıllık kesin mühlet verildi

Mahkeme, tarafların talep ve savunmalarını aldıktan sonra kararını verdi. Mahkeme, Kemal Tanca için 1 yıllık kesin mühlet kararı verdi. Mahkeme, daha önce atanan, konkordato komiserleri heyetinin görevine ilişkin devam kararı verdi. Mahkeme, üç komiser için 10’er lira ödenmesine hükmetti. Mahkemenin kararı, kesin olarak oy birliği ile alındı.

120 mağazası bulunuyor

Türkiye genelinde 120 mağazası bulunan Kemal Tanca, ürünlerinin yüzde 90'ını yurt içinde üretiyor. Ürünlerin yüzde 10’luk kısmı ise İtalya, Fransa ve İspanya'dan ithal ediyor.

Devler konkordato istemişti

Kemal Tanca’nın yanı sıra Türkiye ayakkabı sektörünün ilkleri konumundaki Hotiç, Yeşil, Beta, Eser Ayakkabı da konkordato istemişti. Sektörün bir diğer önemli ismi İnci için de iflas talepli davalar açılmıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde