12 yıllık vefa

12 yıllık vefa

Ünlü sanatçı Nathalie Cardone'yi, Kırklareli'yle buluşturmaya hazırlanan AK Parti Kırklareli adayı Avukat Şenol Gürşan'ın öyküsü ilginç.

12 yıllık vefa
16px
24px
30.04.2011 05:56
ABONE OLgoogle

Ünlü sanatçı Nathalie Cardone'yi, Kırklareli'yle buluşturmaya hazırlanan AK Parti Kırklareli adayı Avukat Şenol Gürşan'ın öyküsü ilginç.

Gürşan, Erdoğan 1999'da şiir yüzünden cezaevine girdiğinde ona en yakın isimdi. Zor günlerde Erdoğan'ı hiç yalnız bırakmadı, avukatlığını da üstlendi. Gürşan 12 yıl önceki cezaevi notlarını AKŞAM'a anlattı:

26 MART 1999: Başbakan önce savcılığa geldi. Akşam saatleriydi, beraber oturuldu, çay içildi. 5-10 dakika görüşüldü. Kalabalığa son kez konuşma yapıp cezaevine girdi. Yalnız bırakmamak için avukatı olmam nedeniyle ben de cezaevine girdim.

İLK GECE UYKU TUTMADI: Cezaevi müdürünün odasında,  il jandarma komutanı ve Ağır Ceza reisleri vardı. Sonra Başbakanımız kalacağı koğuşa götürüldü. İlk gece sabaha kadar koğuş arkadaşıyla sohbet ettik. Metanetliydi. Kırgınlığı yoktu, morali yüksekti.

ZİYARETÇİ AKINI OLDU: Her çeşit siyasi görüşte esnaf, köylü, ticaret erbabı, sanayici Pınarhisar'a akın ediyordu. Gelenler içinde CHP ve MHP'liler yoğunluktaydı. Cezaevinde kendini sürekli geliştirdi. Antidemokratik yapıdan zarar görmüş birisi olarak o günden bugünün alt yapısını hazırlamaya başladı. O yıllarda Başbakan olacağının sinyalini veriyordu.

YÜRÜYÜŞÜNÜZE HASTAYIZ: Çok anı var. 15-20 kişilik bir grup gelmişti. 'Başkanım Kasımpaşalı yürüyüşünüze hastayız. Sizi hep takip edeceğiz, lider olarak görmek istiyoruz' dediler. Bu yürüyüş  o gün bugündür devam ediyor, edecek de.

Bülent Şanlıkan/Akşam
 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde