12 şehit için hazin tören

12 şehit için hazin tören

Afganistan'ın başkenti Kabil'deki helikopter kazasında şehit olan 12 asker için Mamak'taki 4'üncü Kolordu Komutanlığı'nda tören düzenlendi.

12 şehit için hazin tören
16px
24px
20.03.2012 11:45
ABONE OLgoogle

Afganistan'ın başkenti Kabil'deki helikopter kazasında şehit olan 12 asker için Mamak'taki 4'üncü Kolordu Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Törene devletin zirvesi ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve kuvvet komutanları da katıldı.

5 şehidin cenazesi, Kocatepe Camisi'ndeki töreninin ardından Cebeci Askeri Şehitliği'nde toprağa verilecek. 7 şehidin cenazesi ise Mamak'taki törenin ardından Etimesgut Askeri Havaalanı'ndan memleketlerine gönderilecek.

DEVLETİN ZİRVESİ KATILDI

Törene, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile kuvvet komutanları da katıldı.

12 şehit için saygı duruşu sırasında bir şehit yakını fenalaşarak yere yığıldı.

Şehitlerinin kısa özgeçmişlerinin okunmasının ardından Tuğgeneral Mehmet Karadayı da bir konuşma yaptı. Karadayı, ''Vatan uğruna canımızı vereceğimize yemin etmiştik. Şimdi uğrunda can verdiğiniz bayrağın gölgesinde huzurla uyuyun'' dedi.

ŞEHİT BABALARINA KOŞTULAR  

Şehitlerin naaşları taşınmadan önce şehit yakınları askerlerin elindeki fotoğrafları öptüler, şehit çocukları babalarının tabutlarına kapanarak ağladılar.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde