12 bin 500 TL! iPhone 11’in özellikleri ve fiyatı açıklandı!

12 bin 500 TL! iPhone 11’in özellikleri ve fiyatı açıklandı!

iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max dün gece tanıtıldı. Yeni ÖTV düzenlemesiyle birlikte üç kameralı iPhone 11 Pro Max'in Türkiye'de başlangıç fiyatının yaklaşık 12 bin 500 TL olması bekleniyor!

12 bin 500 TL! iPhone 11’in özellikleri ve fiyatı açıklandı!
16px
24px
11.09.2019 05:49
ABONE OLgoogle

Apple’ın her yıl düzenlediği ve yeni ürünlerini tanıttığı etkinliği bu yıl 10 Eylül Salı günü ABD’nin California eyaletinin Cupertino şehrinde yer alan şirketin genel merkezinin Steve Jobs Tiyatrosu’nda gerçekleşti. Apple, akıllı telefon kategorisinde, 699 dolar fiyatında iPhone 11, 999 dolar fiyatında iPhone 11 Pro ve 1,099 dolar fiyatında iPhone 11 Pro Max’i izleyenlere tanıttı.

iPhone Pro Max üç kamerası ile dikkat çekiyor.

TÜRKİYE FİYATI NE OLACAK?

iPhone 11'in başlangıç fiyatının (64 GB) yaklaşık 8 bin TL, iPhone 11 Pro'nun başlangıç fiyatının yaklaşık 11 bin TL, iPhone 11 Pro Max'in başlangıç fiyatının ise yaklaşık 12 bin 500 TL olması bekleniyor.

Apple bu etkinliğinde üç tane yeni iPhone 11 modelini, akıllı kol saati Apple Watch’ın beşinci serisini, yeni model iPad’ini, online televizyon izleme platformu Apple TV+ ve video oyun platformu Apple Arcade’in de yeni özelliklerini anlattı.

İŞTE ÖZELLİKLERİ

Bu telefonlarda öne çıkan özellikleri ise daha iyi kameralara sahip olmaları; yeni iPhone 11’lerdeki kameralar sayesinde geniş açı fotoğraf çekebilmek için daha iyi bir teknoloji ve Apple’ın ‘slofie’ olarak tanımladığı yavaş çekim selfie çekme kabiliyeti yer alacak.

3 KAMERA BULUNUYOR

iPhone 11’de iki arka kamera yer alırken iPhone 11 Pro’larda üç arka kamera bulunuyor. Bu kameralardan biri ana kamera, diğeri geniş açı kamera, üçüncüsü ise zoom kamera olma özelliği taşıyor. Aynı zamanda bu telefonların öncüllerinden daha uzun şarj süresine sahip olması bekleniyor. Ancak bu telefonlarda 5G teknolojisi yok.

APPLE TV+ RAKİPLERİNDEN DAHA UCUZ OLACAK

Apple’ın dünkü etkinlğinde öne çıkan bir başka gelişme ise Netflix’e rakip olması beklenen online televizyon platformu Apple TV+’ın rakiplerinden daha ucuza bir üyelik ücretiyle piyasaya çıkması oldu.

Apple TV+ ile video oyun platformu Apple Arcade’in aylık üyelik ücretleri 4,99 dolar olacak; bu Netflix’ten, Disney’in piyasaya süreceği online televizyon platformu Disney+’dan ve Google’ın bulut oyun platformu Stadia’dan daha ucuz.

Ancak Apple TV+’ın bu aşamada rakipleri Disney ve Netflix’ten daha az yapıma sahip olması bekleniyor.

Apple Arcade, 19 Eylül’de; Apple TV+ ise 1 Kasım’da 100 ülkede piyasaya çıkıyor.

Apple’ın CEO’su Tim Cook’un da sahne aldığı etkinlikte, yeni Apple ürünlerini alanlara bu üyeliklerin bir yıllığına ücretsiz geleceği belirtildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde