12 aydır maaş alamayan Kayı Holding'in işçileri Cezayir’de grevde

12 aydır maaş alamayan Kayı Holding'in işçileri Cezayir’de grevde

Cezayir'in Bechar şehrinde özel bir Türk şirketi bünyesinde askeri hastane inşaatında çalışan yaklaşık 90 Türk işçi maaşlarını alamadığı gerekçesi ile iş bırakma grevine başladı

12 aydır maaş alamayan Kayı Holding'in işçileri Cezayir’de grevde
16px
24px
04.12.2019 07:13
ABONE OLgoogle

Konuyla ilgili açıklama yapan işçiler 12 aydır maaş almadıklarını söyledi. Şirketten yapılan açıklamada ise hak edişlerin gecikmesi nedeniyle ödemelerde sıkıntı yaşandığı belirtildi.

Cezayir’in Bechar şehrinde Kayı Holding tarafından yapılan askeri hastane inşaatında çalışan Türk işçiler birikmiş ücretleri alamadıkları gerekçesiyle 28 Kasım'da greve başladı. İşçiler yaşadıklarını sorunlar ve grev hakkında açıklama yaptı.

“MAAŞ ALAMIYORUZ”

Grup adına konuşan bir işçi, 12 aydır maaşlarını alamadıklarını belirterek şunları söyledi:

“İçeride biriken maaşlarımızın 12 ay olduğunu belirtmek istiyoruz. Maaşlarımızın düzensiz ödenmesi, başka bir deyişle ödenmemesi durumu yaklaşık 1.5 yıllık süreçtir. Bahsi geçen süreçte Kayı inşaat firması sürekli biz çalışanlardan maaş ödemesinin esnetilmesi ile ilgili destek talep etmiştir. Bu talep doğrultusunda biz çalışanlar Kayı inşaat firmasına belli zaman dilimlerinde desteğimizi vererek ödemelerin belirtilen esnemeler çerçevesinde kabul ettik. Ancak verilen sözler tutulmadı. Firma maaşlarımızı ödemeye yönelik hiç bir aksiyon yapmamıştır. Bu anlatılanlar sebebiyle grev kararı aldık.”

“ÖDEMELER YAPILACAK”

Kayı Holding yetkililerinden konuya ilişkin yapılan açıklamada sorunun çözümü için çalışmaların sürdüğü belirtilerek; “Cezayir'de faaliyete geçirilen projelerle ilgili hak edişlerin ödenmemesinden kaynaklanan geçici bazı gecikmeler yaşanmıştır. Alındığı an itibarı ile tüm ödemeler yapılacaktır” denildi.

11 İŞÇİ YAŞAMINI YİTİRMİŞTİ

Kayı İnşaat’ın taşeron firma olduğu İstanbul Esenyurt'taki Marmara Park alışveriş merkezinin inşaat şantiyesinde, işçilerin yatakhane olarak kullandığı çadırlarda yangın çıkmış ve 11 işçi hayatını kaybetmişti. 

İş Adamı Coşkun Yılmaz’ın 1991 yılında kurduğu Kayı Holding, 30 ülkede taahhüt, enerji, gayrimenkul geliştirme & yatırım ve sağlık sektörlerinde faaliyet gösteriyor. Sağlık sektörüne yatırımlarını artıran Kayı, Türkiye’de faaliyet gösterdiği 49 hastanenin ardından, sağlık yatırımlarını yurt dışına açmıştı.

Sözcü

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde