12 Eylül mağdurunun primi devletten

12 Eylül mağdurunun primi devletten

Dinçer, 12 Eylül döneminde devlete karşı suç işlediği iddiasıyla tutuklanan, ancak daha sonra beraat edenlerin emekli olmak için tutukluluk sürelerini borçlanabileceğini söyledi.

12 Eylül mağdurunun primi devletten
16px
24px
10.02.2011 06:54
ABONE OLgoogle

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, 12 Eylül döneminde devlete karşı suç işlediği iddiasıyla tutuklanan, ancak daha sonra beraat edenlerin emekli olmak için tutukluluk sürelerini borçlanabileceğini söyledi.

Buna göre, daha sonra dava açarak devletten tazminat alanlar borçlanma bedelini kendileri ödeyecek, tazminat almayanların borçlanma bedelini ise Hazine karşılayacak.

Yaptıkları düzenlemenin detaylarını anlatan Dinçer “Bunlar eğer emekli olmak istiyorlarsa tutuklu kaldıkları süreler için borçlanabilecekler” dedi

SGK’YA BAŞVURABİLECEKLER

Şayet o dönemde tutuklu kaldıkları için daha sonra beraat etmeleri sebebiyle devleti mahkemeye vermişler ve devletten bu sebeple tazminat almışlarsa tazminat alanlar primlerini kendileri ödeyecek. Ama tazminat almamışlarsa bunların primini Hazine ödeyecek. Böylece onların tutuklu kaldıkları süre boyunca borçlanma imkanı olacak, böyle bir düzenleme yaptık.” Bu konuda herhangi bir kısıtlama olmadığını vurgulayan Dinçer, bu hakkın, tutukluluk süresi ne kadar ise o kadar geçerli olacağını belirtti. Dinçer, bu haktan yararlanabilmek için tutukluluk süresini gösteren bir belge ile Sosyal Güvenlik Kurumu’na başvurulabileceğini söyledi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde