12 Dem Adam Sırbistan'a boyun eğdi

12 Dem Adam Sırbistan'a boyun eğdi

Adidas İstanbul Cup'ta mücadele eden A Milli Takım, Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmada Sırbistan'a 83-70'lik skorla mağlup oldu.

12 Dem Adam Sırbistan'a boyun eğdi
16px
24px
08.08.2010 23:32
ABONE OLgoogle

SALON: Sinan Erdem Spor Salonu

HAKEMLER: Mehmet Keseratar - Milovoje Jovcic - Ziya Özorhon

TÜRKİYE (70): Cenk Akyol, Sinan Güler 2 (1 ribaund- 3 asist), Ömer Onan 8 (1 ribaund- 1 asist), Ersan İlyasova 12 (6 ribaund- 1 asist), Semih Erden 2, Kerem Tunçeri 2 (1 ribaund- 3 asist), Oğuz Savaş 6 (1 ribaund), Kerem Gönlüm 12 (6 ribaund- 1 asist), Ömer Aşık 6 (7 ribaund), Hidayet Türkoğlu 14 (3 ribaund- 1 asist), Cevher Özer 6 (1 ribaund)

SIRBİSTAN (83): Milenko Tepic 3 (4 ribaund), Dragan Milosaviyevic (2 ribaund), Ivan Paunic 5 (2 ribaund), Nemanja Bjelica (3 ribaund- 1 asist), Dusko Savovic 13 (4 ribaund- 3 asist), Miroslav Raduljica (3 ribaund), Nenad Krstic 19 (7 ribaund- 5 asist), Kosta Perovic 8 (1ribaund- 1 asist), Novica Velickovic 6 (1 ribaund), Marco Keselj 13, Milos Teodosic 16 (2 ribaund- 3 asist), Aleksandar Rasic (3 ribaund)

1.PERİYOT: 22-27

2.PERİYOT: 14-22

3.PERİYOT: 22-14

4.PERİYOT: 12-20

İstanbul Cup'ta mücadele eden A Milli Takım, Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmada Sırbistan'a 83-70'lik skorla mağlup oldu.

Bu sonuçla Sırbistan, adidas İstanbul Cup'ta şampiyonluğa ulaşırken, A Milli Takımımız da ikinci sırada yer aldı. Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmayı Gençlik Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel ve davetliler de izledi. Mücadeleye Ay Yıldızlılarımız, Kerem Tunçeri, Ömer Onan, Hidayet Türkoğlu, Cevher Özer ve Semih Erden beşiyle başlarken, Sırbistan ise Dragan Milosavlyevic, Dusko Savovic, Kosta Perovic, Marko Keselj ve Milos Teodosic ile karşılaşmaya başladı.

Mücadeleye Millilerimiz hava atışının hemen ardından Ömer Onan ile bulduğu basketle başlarken, Dusko Savovic'in üç sayılık basketine de Cevher Özer ile karşılık verdi. Tempolu başlayan ilk dakikada 5-3'lük üstünlüğü yakalayan Ay Yıldızlılarımız, Hidayet Türkoğlu ve Ömer Onan ikilisiyle durumu 10-3'e getirdi. Teodosic'in basket faulüyle hücumdaki suskunluğunu bozan rakibi karşısında A Milli Takımımız, Cevher'in ikinci üç sayı denemesinden de isabet çıkartmasıyla farkı 7 sayıya çıkarttı (13-6). Savovic'in turnikesiyle seri yakalayan Sırbistan, Marco Keselj ile Kosta Perovic'in de skor ürettiği bu bölümde durumu 17-17'ye getirdi. Kerem Tunçeri'nin üç sayı denemesinden isabet çıkartamamasının ardından Milos Teodosic ile basket bulan Sırbistan, 17-19 ile öne geçti.

Mola alan Millilerimiz, boyalı alanda Ömer Aşık ve Kerem Gönlüm'ün basketleriyle hücumda etkili olmasına karşın savunmada Savanovic ile Keselj'in sayılarına engel olamadı. İlk periyotu Sırbistan, 22-27 önde tamamladı. İkinci periyotun ilk dakikalarında Nenad Krstic'e top indirerek etkili olan Sırbistan karşısında Ay Yıldızlılarımız, Ersan İlyasova ve Oğuz Savaş ikilisiyle boyalı alandan skor üretti.

Bu bölümde özellikle Kerem Gönlüm ile Ersan İlyasova'nın hücum ribaundlarındaki gayretiyle istediği sayıları bulan A Milli Takım, Nenad Krstic'in basket faulüyle 14.dakikada 29-37 geri düştü. Temponun düştüğü bu bölümde pota altına top indiren Sırbistan, Krstic ve Novica Velickovic ikilisinin sayılarıyla farkı 11 sayıya çıkarttı (31-42).

Son bölümde iki takımda hücumda skor bulmakta sıkıntı yaşarken, Milos Teodosic'in son saniyede kaydettiği üç sayılık basketle Sırbistan, devre sonunda soyunma odasına 36-49 üstünlükle girdi. Üçüncü periyota A Milli Takımımız, Kerem Gönlüm'ün dört sayısı ile başladı ve farkı da 9 sayıya indirdi (40-49). İkinci yarıdaki ilk sayılarını Milos Teodosic ile bulan rakibine Ay Yıldızlılarımız, Ömer Aşık ve Sinan Güler ikilisiyle karşılık verirken, Kerem Gönlüm'ün de turnikesiyle farkı 6 sayıya indirdi (47-53). İkili oyunlarla skor bulmaya çalışan Sırbistan, dış atışlarda isabet kaydedememesine karşın, hücum ribaundlarına yöneldi.

Tempoyu düşüren Millilerimiz, özellikle savunmadaki direnciyle skoru 25.dakikada 53-57'ye getirdi. Kerem Tunçeri'nin orta mesafeden bulduğu isabet ve bir hücum sonrasında da Oğuz'un turnikesiyle Ay Yıldızlılarımız durumu 57-58 yaptı. Periyotu Sırbistan, 58-63 önde tamamladı. Mücadelenin final periyotuna iyi başlayan Sırbistan, Dusko Savanovic ve Milanko Tepic'in beş sayısı ile farkı 10 sayıya çıkarttı (58-68). Ömer Onan'ın serbest atış çizgisinden bulduğu sayılarla hücum hanesine skor yazdıran Millilerimiz, savunmada Marko Keselj'in smacıyla 61-72 geri düştü.

Mola alan A Milli Takım, aranın ardından Hidayet Türkoğlu ile hücumu değerlendirmezken, bir pozisyon sonrasında Ersan İlyasova ile üç sayılık basket buldu. Bunun üzerine mola alan Sırbistan, ara sonrasında üç sayı çizgisinin gerisinden ürettiği sayılarla karşılaşmadan 70-83 galibiyetle ayrılmayı başardı. Bu sonuçla Sırbistan, İstanbul Cup'ı ilk sırada tamamlarken, A Milli Takım'ımız ikinci, Yeni Zelanda üçüncü ve İran da dördüncü olarak sıralandı.

İstanbul Cup'ı ilk sırada tamamlayan Sırbistan, şampiyonluk kupasını Türkiye Basketbol Federasyonu As Başkanı İmran Işıldar'dan aldı. Turnuvayı ikinci sırada tamamlayan A Milli Takımımız ile üçüncü sırayı alan Yeni Zelanda'ya da ödüllerini, TBF As Başkanı İmran Işıldar sundu.

İstanbul Cup'ın En Değerli Oyuncusu, Sırbistan'tan Nenad Krstic seçildi. Tecrübeli oyuncu ödülünü, adidas Türkiye Spor Pazarlama Müdürü Ertuğrul Akbulut'tan aldı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde