112 vurgununda şok bakanlık belgesi

112 vurgununda şok bakanlık belgesi

Spor Bakanı Suat Kılıç'ın kayınpederi Ali Yüksel'le Yalçın Akdoğan'ın eniştesi Oktay Ferşat'ın 112 vurgununda şok bakanlık belgesi ortaya çıktı

112 vurgununda şok bakanlık belgesi
16px
24px
03.12.2013 17:26
ABONE OLgoogle

Spor Bakanı Suat Kılıç'ın kayınpederi Ali Yüksel ile Başbakan'ın siyasi danışmanı Yalçın Akdoğan'ın eniştesi Oktay Ferşat, "Sağlık Bakanlığı ile protokol yaptık, 112 acil servis istasyonu kuracağız" diyerek 150 müteahhidi dolandırması Türkiye gündemine oturdu.

İlk olarak Aydınlık'ın gündeme getirdiği büyük vurguna ilişkin Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ilk kez konuştu. Müezzinoğlu, "Yanlış yapanlar, milleti ve ismimizi istismar edenler hukuk karşısında bedelini ödemeli" dedi. Müezzinoğlu, olayın en başından beri Sağlık Bakanlığı ile hiç bir ilişkisinin olmadığını da iddia etti. Ancak Aydınlık, Sağlık Bakanlığı'nın 112 Acil servis istasyon ihaleri için devreye girdiğini gösteren belgelere ve Sağlık Bakanı adına imzalanan yazışmalara ulaştı.

Sağlık bakanlığı onay vermiş

Belgede, Ferşat Group Mimarlık Mühendislik ve İnşaat San. Tic. Ltd. Şti'nin Acil servis istasyonu kurmak için yaptığı başvuruya Sağlık Bakanlığının onay verdiği görülüyor. Bakan adına Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Ali Coşkun'un imzasının yer aldığı belgede şu ifadelere yer veriliyor: "23 Aralık 2011 tarihinde Bakanlığımıza vermiş olduğunuz dilekçede İl Sağlık Müdürlükleri bünyesinde faaliyet gösteren 112 acil sağlık hizmetleri için arsaların Bakanlığımızca temin edilmesi halinde sponsorlar aracılığıyla istasyon binalarının yaptırılabilmesi için protokol düzenlenmesi talep edilmektedir. Konu ile ilgili olarak İl Sağlık Müdürlüklerine başvuru yapılarak uygun arsa bulunması halinde bağış ve isim verme ile ilgili mevzuat çerçevesinde protokol yapılarak istasyon hizmet binalarının yaptırılabileceği değerlendirilmiştir."

Ülke çapında 4 bin adet 112 Acil Servis istasyonu kuracaklarını ilan eden Ali Yüksel ve Oktay Ferşat'ın görevlendirdikleri aracılarla her ilde kaç adet acil servis inşa edeceklerini, örneğin Hatay'a 100 adet yapacaklarını söyledikleri iddia ediliyor. İmzalanan sözleşmelere göre 160 metrekarelik acil servis binalarının maliyetlerinin 120 bin lira artı KDV olması gerekiyor. İnşaat başladıktan sonra, ilerlemeye göre 200 bin liralık teminatın 2 bin liralık taksitler halinde geri ödeneceği taahhüt ediliyor. Müteahhitlere de ödemeyi işin sponsorluğunu üstlenen hayırseverlerin yapacağı belirtiliyor. Ancak verilen sözlerin hiçbiri tutulmuyor.

01saglik

Yurt Gazetesi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde