103 Milyon bedelle almıştı: Mahkeme iptal etti

103 Milyon bedelle almıştı: Mahkeme iptal etti

Bahçeşehir Gölet'inde yapılaşmanın yolunu açan 2013 yılı imar planı İstanbul 5. idare mahkemesi tarafından doğal yapıyı zedeleyeceği gerekçesiyle iptal edildi.

103 Milyon bedelle almıştı: Mahkeme iptal etti
16px
24px
28.11.2016 11:03
ABONE OLgoogle

İstanbul 5. idare mahkemesi Bahçeşehir Göleti’nde yapılaşmaya yol açan imar planını iptal etti. Kararın ardından gözler Başakşehir Belediyesi’ne çevrilirken gölette inşaat çalışmaları başlamıştı.

Bahçeşehir Gölet Gönüllüleri’nden konu hakkında yapılan açıklamada, “İstanbul 5.İdare Mahkemesi vermiş olduğu karar ile, dava konusu planlarda plan notu ve hükümleri ile gölet ve çevresinde yeni yapıların inşa edilebilmesi koşullarının oluşturulmasının alanın kendine özgü özelliklerini ve bütünlüğünü zedeleyecek olması; plan notlarında “vb.” ifadesinin kullanılmış olmasının parkın niteliği açısından önemli belirsizlikler oluşturması nedenleriyle uyuşmazlık taşınmazlar yönünden dava konusu 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan değişikliklerinde şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına, kamu yararına ve hukuka uyarlık bulunmadığı sonucuna ulaşılmıştır” ifadesi kullanıldı.

Atmaca kapmıştı: O ihale yargıda

Ayrıca Mahkeme gerekçeli kararında bölgeye yapılacak inşaatların, alanın doğal niteliklerinin bozulmasına neden olacak nitelikte olduğuna ve yapılaşma ihtimalinin plan bütünlüğü ve kamu yararı ile planlama ilkeleri ve şehircilik esaslarına aykırı olduğunu belirtti.

ATMACA GRUBU İHALEDEN 103 MİLYONA ALMIŞTI

2015 yılında yapılan gölet alanı ihalesini Atmaca Grup 103 Milyon TL bedelle kazanmıştı. Şirket, gölet alanına dükkân, 2 yıl önce aldığı yan parsele ise konut yapıyor. İki ayrı projeyi ‘Bahçeşehir Park’ adıyla tek bir proje olarak pazarlayan şirket, gölete komşu evleri 1.7 milyondan, göletteki dükkânları ise metrekaresi 30 bin liradan satıyor. İhalenin gündeme geldiği günlerde belediyeden yapılan açıklamada, göletin mevcut halinden daha da genişletileceği ve hatta 5 kat büyüklüğe çıkarılacağı savunulmuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde