100 ünlü Türk markası bir Apple'ın ancak çeyreği

100 ünlü Türk markası bir Apple'ın ancak çeyreği

Türkiye’nin En Değerli Markaları araştırmasının sonucuna göre en büyük 100 Türk markasının toplam değerinin 34 milyar dolar olduğunu ifade eden TİM Başkanı Büyükekşi, ilginç bir veri yaptı..

100 ünlü Türk markası bir Apple'ın ancak çeyreği
16px
24px
15.10.2015 15:33
ABONE OLgoogle
Dünyanın en kapsamlı marka geliştirme programı olan TURQUALITY® tarafından, program kapsamındaki firmaların orta ve üst düzey yöneticileri için gerçekleştirilen ‘Yönetici Geliştirme Programı’nın 12. dönemi sona erdi. Katılımcılara sertifikaları, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran İnan, Sabancı Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz, Bilkent Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kürşat Aydoğan'ın da katıldığı törenle verildi. Yönetici Geliştirme Programı’nın 13. Dönem açılışı da aynı törenle gerçekleştirildi.
 
TURQUALITY'de 2023 hedefi 125 firma

Sertifika töreninde konuşan TİM Başkanı Büyükekşi, 71 bin ihracatçının temsilcisi olan TİM'in markalaşmaya büyük önem verdiğini hatırlattı.

“TURQUALITY®  bu anlamda çok önemli. TURQUALITY®  kapsamında 108 firmanın 119 markasını, Marka Destek Programı kapsamında 61 firmanın 62 markasını destekliyoruz. 2023 yılına kadar TURQUALITY®  kapsamında 125 firmayı, marka destek programı kapsamında 50 firmayı desteklemeyi hedefliyoruz" diye konuşan Büyükkekşi, 12 dönemde tamamlanan TURQUALITY®  programı kapsamında toplamda 820 yöneticinin mezun olup, sertifikalarını aldığını söyledi. 
 
“İnsana yatırım yapmak önemli”

Türkiye'de var olan potansiyel yetişmiş insan gücünün ortaya çıkarılamadığına dikkat çeken Büyükekşi, şöyle konuştu: “Bir tarafta, sanayicilerimiz ve ihracatçılarımız yetişmiş, nitelikli insan gücü bulamadıklarından yakınıyorlar. Diğer tarafta ise çok sayıda üniversiteli işsize sahibiz. İşte bu yüzden insana yatırım yapmanın, çok önemli olduğuna inanıyoruz. TURQUALITY®  programı da bu noktada önemini ortaya koyuyor."
 
“100 Türk markasının toplam değeri 34 Milyar Dolar, sadece Apple 128 Milyar Dolar”

Mehmet Büyükekşi, TİM olarak yeni Türkiye'ye marka ve logo hediye ettiklerini hatırlatarak, "Yeni Türkiye markası ve logosu, ülkemize önemli katkılar sağlayacak. Ulusal Marka Endeksi raporuna göre, Türkiye 668 milyar dolarlık marka değeri ile dünyanın en değerli 19. ülke markası oldu" dedi.
 
Türkiye’nin En Değerli Markaları araştırmasının sonucuna göre de bu yıl, en büyük 100 Türk markasının toplam değerinin 34 milyar doları aştığını ifade eden Büyükekşi şu bilgileri verdi: “Dünyanın en değerli markası olan Apple’in marka değeri 128 milyar dolar, İkinci Samsung’un 81 milyar dolar, Üçüncü Google’ın ise 76 milyar doları aşıyor. Türkiye’nin son dönemde hızla artan marka değerini yeni sloganımızla ve TURQUALITY® gibi marka gelişim programları ile daha da yukarılara taşıyacağımıza inanıyoruz."
 
“TURQUALITY® üniversiteler ile sektörleri birleştiriyor”

TURQUALITY®  programının üniversite ile sektörleri birleştirdiği için önemli olduğunu vurgulayan Bakan Zeybekci, “Ar-Ge, inovasyon, moda ve markalaşma ihracatımızın kilogram değerini artırmak için çok önemli. 2023 hedefine ulaşmak istiyor isek fasoncu olmaktan kurtulmalıyız.  Bu program bu anlamda bizim için çok önemli. Programı Sütçü İmam, Atatürk, Süleyman Demirel gibi Türkiye'nin dört bir yanında bulunan üniversitelerine yaymalıyız" dedi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde