100 milyon dolarlık daireyi kim aldı?

100 milyon dolarlık daireyi kim aldı?

ABD’de New York kentinin en pahalı dairesi geçtiğimiz mayıs ayında satılmış, ancak 1.015 metrekarelik dubleks daireyi kimin aldığı ve kaç para ödediği sır gibi saklanmıştı

100 milyon dolarlık daireyi kim aldı?
16px
24px
04.07.2012 07:42
ABONE OLgoogle


New York’un en pahalı dairesini Katar Başbakanı El Tani’nin satın aldığı ortaya çıktı

Mayıs ayında satılan New York’un en pahalı dairesini Katar Başbakanı El Tani’nin 100 milyon dolara satın aldığı ortaya çıktı. Katar şeyhi aynı binadan 4 daire daha almak istiyor.

Central Park’a kuşbakışı

- ABD’de New York kentinin en pahalı dairesi geçtiğimiz mayıs ayında satılmış, ancak 1.015 metrekarelik dubleks daireyi kimin aldığı ve kaç para ödediği sır gibi saklanmıştı. New York’un ciğerleri olan Central Park’a kuşbakışı bakan ve muhteşem bir kent manzarasına sahip olan “The one57” isimli gökdelenin 89 ve 90’ıncı katlarındaki daireyi, Katar Başbakanı Şeyh Hamad Bin Casim El Tani’nin 100 milyon dolara satın aldığı ortaya çıktı.

14 yatak odası var

İki eşli ve 15 çocuklu Katar Başbakanı El Tani’nin satın aldığı dairede her türlü lüks düşünülmüş. 14 yatak odalı süper lüks daire, dev bir salon, büyük bir mutfak, 4 şömine ve 132 şaraplık bir mahzene sahip. 2013 yılında tamamlanması öngörülen gökdelende Katar Başbakanı El Tani’nin 250 milyon dolar ödeyerek 4 daire daha satın almayı planladığı öne sürüldü. Katar başbakanı iki ay önce Fifth Avenue ve 72’nci sokağın birleştiği köşedeki iki daireyi 31.5 milyon dolara almak istemiş, ancak bina yönetimi kurulu, satışa onay vermemişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde