100 dolarlık ürünü 1000 dolara satacak

100 dolarlık ürünü 1000 dolara satacak

Türkiye’de bol bulunan ve tonu 100 dolar olan ürünü işlenmiş olarak 1000 dolara satacak.

100 dolarlık ürünü 1000 dolara satacak
16px
24px
06.09.2011 11:55
ABONE OLgoogle

Peker Grup kuracağı kuvars yüzeyler üreteceği fabrikayla Türkiye’de bol bulunan ve tonu 100 dolar olan ürünü işlenmiş olarak 1000 dolara satacak.

Peker Grup Manisa’da kurduğu fabrikada ham maddeyi işleyip 10 kat fazlasına satacak. Belenco markasıyla kuvarstan yüzeyler üretmek için son teknolojiyle fabrika kuran, 35 milyon euroluk yatırım yapılan ve ilk etapta 550 bin metrekare kuvars yüzey plakaları üretilmesi planlanan fabrika, Türkiye’nin bu alandaki en büyük üreticisi olacak.

Fabrika aynı zamanda Türkiye’de bolca bulunan ve tonu 100 dolara satılan kuvarsın işlenerek 1000 dolara alıcı bulmasına imkân sağlayacak. Ankara’da inşaat, elektrik, enerji alanlarında faaliyet gösteren Peker Grup, yeni yatırımını dünyadaki en kıymetli minerallerden biri olan kuvars üzerine yaptı.

Bu yatırımı anlatan Belenco Genel Müdürü ve İcra Kurulu Başkanı Berk Kuter, yatırımla ilgili bilgi verirken “Eylül ayında üretime başlayacak tesiste, kuvarstan mutfak, banyo, duvar ve yer kaplamalarında kullanılan plakalar üretilecek. Fabrikada, ilk etapta 550 bin metrekarelik üretim yapılacak. Hedef ise 1 milyon metrekarenin üzerinde üretim yapıp, markanın Avrupa’daki büyükler arasında ilk 5’e girmesi” diye konuştu.

Mermer ve granitin yerine

Kuter, Türkiye’de bol miktarda bulunan kuvarsın yüksek teknolojiyle işleneceğini belirterek, “İleri teknoloji olmadığı için kuvars ham haliyle 100 dolara satılıyordu. Biz işleyip katma değer katacağız. İhraç fiyatı da 1000 dolar olacak” dedi. Kuter, Türkiye’nin çok büyük miktarlarda granit ve mermer ithal ettiğini vurgulayarak, “Bizim ürünlerimiz aynı zamanda mermer ve granit gibi de kullanılıyor. Biz ithalatın önüne geçtiğimiz gibi, ürünlerin yarısını ihraç ederek cari açığa da katkı sağlayacağız” diye konuştu.

Mustafa Sezer/Türkiye

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde