100 dolarlık ayakkabı parçalandı Nike, 2 milyar dolar kaybetti

100 dolarlık ayakkabı parçalandı Nike, 2 milyar dolar kaybetti

ABD’de ‘Geleceğin LeBron James’i lakaplı kolej basketbolunun yıldız oyuncusu Zion Williamson ayakkabısının karşılaşma sırasında parçalanması nedeniyle sakatlandı.

100 dolarlık ayakkabı parçalandı Nike, 2 milyar dolar kaybetti
16px
24px
23.02.2019 09:46
ABONE OLgoogle

Müsabakanın henüz 33’ncü saniyesinde yaşanan pozisyonda, Nike marka ayakkabı dış müdahale olmadan neredeyse ikiye ayrıldı. Konuyla ilgili olarak Nike bir açıklama yapmazken, oyuncunun sakatlanma anı ise taraftarların yüreğini ağzına getirdi.

Williamson, sahayı terk etmek zorunda kalırken, maçı salonda izleyen ABD’nin eski başkanı Barack Obama, Twitter hesabından “Hızla iyileşmesini umuyorum” mesajını paylaştı. 

Yaşanan olaydan dolayı üzüntülerini bildiren firmanın açıklaması hisselerinin sert bir şekilde düşmesine engel olamadı. Nike firmasının hisseleri bir günde 1.7 oranında düştü. Bu parçalanma Nike'ın piyasa değerinden 2 milyar doları götürdü. 

ABD'nin gelecekteki yıldızı olarak gösterilen Zion Williamson isimli basketbolcu, ayakkabısının karşılaşma sırasında parçalanması nedeniyle sakatlandı. Müsabakanın henüz 33'ncü saniyesinde yaşanan pozisyonda, Nike marka ayakkabının ikiye ayrıldığı görüldü. Kolej basketbolu mücadelesi sırasında yaşanan olayda sakatlanan Williamson, sahayı terk etmek zorunda kaldı.

Takımın koçu, 18 yaşındaki yıldızın hafif bir diz burkulması yaşadığını söyledi. ABD’nin eski başkanı Barack Obama’nın da izlediği maç sosyal medyanın da gündemine oturdu. 

Williamson'ın Nike marka ayakkabısının parçalanmasına sosyal medyadan binlerce yorum gelirken, Nike firması açıklama yapmak zorunda kaldı.

Yaşanan olaydan dolayı üzüntülerini bildiren firmanın açıklaması hisselerinin sert bir şekilde düşmesine engel olamadı. Nike firmasının hisseleri bir günde 1.7 oranında düştü. 

AYAKKABI 100 KAYIP 2 MİLYAR DOLAR

Hisselerin düşmesiyle Nike'ın piyasa değerinden 2 milyar dolar silindi. Williamson'un giydiği Nike PG2.5 modeli ise 95 ila 105 dolar arasında değişen fiyatlardan satılıyor. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde