10 yıllık Çınar Giyimkent'i kırgın bıraktı

10 yıllık Çınar Giyimkent'i kırgın bıraktı

Giyimkent'in 10 yıldır başkanlığını yapan Abdullah Çınar, görevi kırgın bir şekilde bırakıyor

10 yıllık Çınar Giyimkent'i kırgın bıraktı
16px
24px
03.11.2010 12:32
ABONE OLgoogle

Sultanhamam'daki tekstil piyasasını bir çatı altında toplamak amacıyla kurulan Giyimkent, yeni yönetimini belirleyecek. Üç adayın yarışacağı 6 Kasım'daki Genel Kurul öncesinde yeniden aday olmayacağını açıklayan Giyimkent Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Çınar, üyelere seslenerek, "Bizim büyük emeklerle bugünlere getirdiğimiz Giyimkent'i apartman yöneticisi mantığındaki adamlara teslim etmeyin. Temelini bizim attığımız projeler hayata geçsin istiyorsanız, hayalleri olan vizyon sahibi insanları yönetime seçin" dedi.
 
Tekstil ve Konfeksiyon sektörünün merkezi olması beklenen ve 2 binin üzerinde iş yerinin faaliyet gösterdiği Giyimkent, kasım ayında yapılacak Olağanüstü Genel Kurul’da yeni yönetimini belirleyecek.Giyimkent Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Çınar, üç adayın yarışacağı 6 Kasım’daki seçim öncesinde düzenlediği yemekli toplantıyla Giyimkent’te bugüne kadar yaşananları ve seçimle ilgili düşüncelerini paylaştı. Giyimkent seçimleri esnasında yarışan bazı adayların Giyimkent’e zarar verecek beyanlarda bulunduğuna dikkat çeken Çınar, “Benim yönetimimi eleştirenlere sonsuz saygı duyarım. Ancak Giyimkent benim çocuğum gibi. Henüz kaba inşaat halindeyken yönetimine geçtiğim Giyimkent bugün 2 binin üzerinde işyerinin merkezi oldu. Ona hiçbir şekilde laf söyletmem" dedi.
 
Bundan sonraki süreçte Giyimkent'in yönetiminde kesinlikle yer almayacağına işaret eden Abdullah  Çınar, hangi aday seçilirse seçilsin talep gelirse Giyimkent yararına bilgi ve deneyimini eksik etmeyeceğini belirtti. Adaylar konusunda fikirlerini de açıklayan Çınar, "Başkanlığım dönemimde Giyimkent'i daha da ileriye taşıyacak bir çok proje üyelerden destek alamadığımız için gerçekleşemedi. Üyeler gelişmeye açık olmazsa kim seçilirse seçilsin işi çok zor. Umarım yeni yönetim bunu sağlar. Benim gönlüm Giyimkent için bugüne kadar emek veren vizyon sahibi olduğunu bildiğim Ömer Satır'dan yana" dedi.
 
PİYASA DEĞERİ 1 MİLYAR DOLAR

Yapımına 100 milyon dolar harcanan Giyimkent’in şu anda değerini 10’a katladığını ifade eden Çınar, “Bugün Giyimkent’in piyasa değeri 1 milyar dolar civarında. Dünya genelinde bugün satışa çıkarılıp yarın değerinin çok üstüne alıcı bulacak başka lokasyonlarda emlak bulamazsınız. Giyimkent'de dükkan alanlar emlaklarının değerini katladı. Zamanında 15 bin dolara alınan dükkanların bugünkü değeri 150 bin dolar. Böyle bir iş merkezinin seçim malzemelerine kurban gitmesini istemiyorum. Ben ve ekibimdeki arkadaşlarım Giyimkent’i bugünlerine getirene kadar çok büyük zorluklar çektik. Şimdi bu değeri bir günde yıkmalarına izin veremem” diye konuştu.  Giyimkent hakkında şikayette bulunan bazı adayların bölgede dükkanlarının bile olmadığını dile getiren Çınar, “İşyerini aktif hale getirmeyen üyenin dahi şikayete hakkı yok iken üye bile olmayan insanların  tv programlarında şikayetlerini dile getirmeleri büyük saçmalık. Giyimkent'te yerleşik ve memnun olan üyelerimiz de bu yersiz davranışlara tepkili"dedi.
 
LC WAİKİKİ DE MERKEZİNİ GİYİMKENT’E TAŞIYOR

Giyimkent'in tekstil ve konfeksiyon sektörlerinden ilgi görmediği iddialarını da yalanlayan Abdullah Çınar, Giyimkent’in ulaşım imkanları, lokasyon ve iş merkezleriyle son yıllarda tekstilcilerin de merkezi haline geldiğini ifade etti. Çınar, LC Waikiki’nin sahibi olan Taha Holding’in de yönetim merkezini Giyimkent’e taşımak için arsa aldığını ve proje çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.
 
İKİ BİNİN ÜZERİNDE İŞYERİ FAALİYET GÖSTERİYOR

1986 yılında kurulan Giyimkent’te bugün 2 bin 182 müstakil işyeri, 273 adet büro, 3 adeti tamamlanmış 2 adedi yapım aşamasında, 2 adeti de yapılacak olan toplan 7 adet iş merkezi, kaba inşaatı tamamlanmış 3 yıldızlı bir otel, inşaatı devam eden 5 yıldızlı bir otel, bir akaryakıt istasyonu, bir adet 5000 kişilik cami ve 3 adet 500 kişilik mescit bulunuyor. Giyimkent’de bulunan işyerlerinin 374 adeti tekstil ve yan kuruluşları, 421 adet sektör harici firma, 826 adet de depo amaçlı kullanılan işyeri faaliyet gösteriyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde