10 yıl boş kaldı şimdi kiralanıyor

10 yıl boş kaldı şimdi kiralanıyor

Tatlıcı'nın Zincirlikuyu'daki iş merkezi Tat Towers'ın ofisleri inşaatın tamamlanmasından 10 yıl sonra 28 bin dolara kiraya çıktı..

10 yıl boş kaldı şimdi kiralanıyor
16px
24px
21.07.2007 06:47
ABONE OLgoogle

İstanbul Zincirlikuyu'daki Tat Towers'ın ofis katları kiraya açıldı. İşadamı Salih Tatlıcı'nın inşaatını 1988'de başlattığı, maddi sebepler ve imar problemleri nedeniyle inşaatına uzun süre ara verdiği ve tamamlamasının 10 yıl sürdüğü Tat Towers'taki ofislerin metrekaresi 20-25 dolar aralığında kiralanıyor.

143 metre yüksekliğindeki ikiz kulelerin her birinde 30 adet olmak üzere, projenin tamamında toplam 60 ofis bulunuyor. Pazarlaması Korkmazgil Emlak tarafından gerçekleştirilen ofislerin büyüklüğü ise bin 145 metrekare. İşletmesini geçtiğimiz yıl Tepe İnşaat'ın üstlendiği projedeki bazı ofis katları için ise şimdiden opsiyon sözleşmeleri imzalanmış durumda.

Yerin üzerinde 34, altında ise sekiz katla birlikte toplam 42 kattan meydana gelen kulelerin metrekaresi 25 dolara kiralanacak en pahalı ofisleri 25'inci kattan sonra başlayacak. Buna göre, Tat Towers'taki ofislerin aylık kirası 22 bin 900 ve 28 bin 625 dolar arasında değişecek. Projenin alışveriş merkezindeki 136 mağazanın kira bedelleri ise toplanan taleplere göre belirlenecek.

ELEŞTİRİ KONUSU OLMUŞTU
Tat Towers için Şişli Belediyesi'nden 12 Ağustos 1988'de yapı izin belgesi alınmış, 1993'te 5 yıllık izin süresinin sonunda inşaat bitmediği için 5 yıllık daha ek süre istenmişti.

Proje; Barbaros Bulvarı, Maslak, Mecidiyeköy bağlantısı üzerinde yer alması ve altyapıyı zorlayacağı gerekçeleriyle eleştirilmişti. Akıbeti uzun süre merak konusu olan Tat Towers için Tatlıcı, pek çok yabancı taliple görüşme yapmış, ancak geçen yıl Tepe İnşaat ile çalışma kararı almıştı. Tatlıcı Ailesi'nin Tat Towers ile ilgili karar sürecinde Tepe İnşaat'ta karar kılmasının en önemli nedeni olarak iki grup arasında Beykoz Konakları döneminden gelen bir tanışıklık olması gösterilmişti.

En pahalısı Metrocity

İstanbul'un en gözde lüks ofis bölgesi olan Levent-Maslak hattındaki Kanyon, Metrocity ve Giz gibi plazalardaki ofislerin ortalama metrekare kirası da 25 dolar civarında. Kanyon ve Metrocity'de şu anda boş ofis bulunmuyor. Ancak yapılan son kiralamalara göre Metrocity'de metrekare fiyatları 25-30, Kanyon'da ise 18-25 dolar olarak veriliyor.

Menekşe Ataselim/Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde