10 bin aracı olan Kuveytli filo kiralama devini SBK Holding satın aldı

10 bin aracı olan Kuveytli filo kiralama devini SBK Holding satın aldı

Filo kiralama sektöründe birçok firma mali sıkıntılar ile gündeme gelirken bu kez önemli bir satış haberi geldi.

10 bin aracı olan Kuveytli filo kiralama devini SBK Holding satın aldı
16px
24px
22.05.2019 12:31
ABONE OLgoogle

Yatırım piyasasında bu kez alışılmışın dışında bir işlem tamamlandı. Filo kiralama sektöründe Ortadoğu'da önemli paya sahip olan Kuveyt devlet fonu KFH Capital'in iştiraki olan Auto Land Otomotiv, Türk SBK Holding'e satıldı.

Üç ay süren satış görüşmelerinin ardından SBK Holding, dün Kuveyt'te atılan imzalarla 10 bin araçlık filoya sahip Auto Land Otomotiv'in sahibi oldu.

YENİ YATIRIM YAPILACAK

Kriz dönemlerinde artan satın almaların aynı zamanda bir fırsat yarattığı fikriyle bir süredir yeni yatırım projelerinin peşinde olduklarını açıklayan SBK Holding'den bir yetkili, şirketin Auto Land’da önemli bir büyüme potansiyeli öngördüğünü bir uzun süre önce mercek altına aldıklarını kaydetti.

Yetkili, Kuveytli şirkete önümüzdeki günlerde yeni yatırım yapacaklarını ve sektörde bölgenin önemli oyuncularından biri haline gelmeyi hedeflediklerini vurguladı.

Üç ay süren satış görüşmelerinin ardından SBK Holding, Kuveyt'te atılan imzalarla 10 bin araçlık filoya sahip Auto Land Otomotiv'in sahibi oldu.

3 AYLIK GÖRÜŞME SONRASI İMZALAR DÜN ATILDI

Şirketin finansal durumunu ve piyasadaki konumunu mercek altına alan şirket yetkilileri, satın alma için bir süre önce gizlilik sözleşmesi imzaladı. 3 ay kadar süren görüşmeler sonrası son imzalar dün Kuveyt’te atıldı. 

Piyasa değeri 700 milyon TL olan Auto Land Otomotiv’in SBK Holding’e satış bedeli ise şimdilik açıklanmadı. Şirketin, 10 binin üzerinde aracı bulunuyor. Nisan 2004’te İstanbul Ticaret Odası’na kaydı yapılan şirketin 40.734.815 TL kayıtlı sermayesi bulunuyor.

Satış görüşmelerini yürüten isimlerden Av. Görkem Gökçe ise, ekonomide olumsuz senaryoların giderek arttığı bir süreçte SBK Holding’in Auto Land Otomotiv’i satın almasının önemli olduğunu işaret etti. Av. Gökçe, önümüzdeki günlerde ayrıntılı bir bilgilendirme toplantısının yapılacağını da kaydetti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde