10 Şubat’ta TOBB’dan kimler istifa edecek?

10 Şubat’ta TOBB’dan kimler istifa edecek?

TOBB'da 365 oda ve borsası arasından 10 ismin 10 Şubat’a kadar istifa edeceği kulislerde konuşuluyor.

10 Şubat’ta TOBB’dan kimler istifa edecek?
16px
24px
27.01.2015 14:03
ABONE OLgoogle
Türkiye hızla genel seçimlere doğru yol alıyor. Devlet Personel Başkanlığı “2015 yılı 25. Dönem milletvekili genel seçiminde aday olmak isteyen kamu görevlileriyle ilgili” rehberini 6 Ocak’ta yayınlamıştı. Bu rehbere göre Türkiye 7 Haziran Pazar günü seçime gidiyor.

Seçimlerde milletvekili adayı olacak kamu görevlileri ve kamu hizmeti niteliğinde iş yapan isimlerin ise istifalarını 10 Şubat 2015 Salı günü saat 17.00’ye kadar sunmaları gerekiyor. Açıklanan rehberde kimlerin istifa etmesi gerektiği ayrıntılı bir şekilde belirtiliyor.

Seçimlerde alışık olduğumuz üzere iş dünyasından da siyasete girmek için adım atanlar var. Bir taraftan da siyasi partilerin iş dünyasına götürdükleri teklifl er söz konusu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 365 oda ve borsası arasından da 10 ismin 10 Şubat’a kadar istifa edeceği kulislerde konuşuluyor.

Bu 10 isimden biri de Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel. Ancak listeler netleşmediği için isimler açıklama yapma konusunda çekinceli davranıyor.

TOBB’dan adı geçen oda başkaları içinde en çok aday aday olunan parti ise AK Parti.

Handan Sema Ceylan/Dünya
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde