10 Milyon Liralık zimmet skandalı!

10 Milyon Liralık zimmet skandalı!

Zimmete geçirilen para 10 milyon liranın üzerinde

10 Milyon Liralık zimmet skandalı!
16px
24px
25.08.2013 09:22
ABONE OLgoogle

Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü’nde görevli 33 kişi hakkında ‘zimmet’ davası açıldı. İddiaya göre zimmete geçirilen para 10 milyon liranın üzerinde...

Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü zimmet skandalıyla çalkalanıyor. Sağlık Müdürlüğü bünyesinde görev yapan 33 şüpheli hakkında ‘zimmet’ suçlamasıyla iddianame hazırlandı. İddianamede Sağlık Müdürlüğü’nde mutemet olan Harun Ateş’in Hacı Hidayet Doğruer Devlet Hastanesi, İl Sağlık Müdürlüğü çalışanlarının maaşları ve döner sermaye ödeneklerinden yüksek meblağda parayı zimmetine geçirdiği ileri sürüldü. Eski Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Ergül Demiral ile yardımcıları Mehmet Keskin, Osman Selçuk ve İdari ve Mali İşler Müdürü Celalettin Akaman da şüpheliler arasında yer aldı.

Fatura bedelleri

İddianameye göre mutemet Harun Ateş’in Hacı Hidayet Doğruer Devlet Hastanesi’nin 2008-2010 dönemine ait fatura bedellerinden 3 milyon 355 bin TL’yi zimmetine geçirdi. İddianamede Ateş’in bu yöntemle toplamda 4 milyon 280 bin 251 TL mal varlığı edindiği belirtildi. Diğer şüphelilerin imzaladıkları belgelerle Ateş’in zimmetine geçirdiği belirtilen miktar ise 10 milyon 156 bin 61 TL olarak hesaplandı.

İddianamede eski İl Sağlık Müdürü Ergül Demiral, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Osman Selçuk Şengül, Personel Şube Müdürü Şakir Şencan, İdari ve Mali İşler Müdürü Celalettin Akaman, Akıl ve Ruh Sağlığı Şube Müdürü vekili Hayati Tercan’ın da attıkları imzalarla Ateş’in parayı çekmesine zemin hazırladıkları” iddia edildi.İddianamenin iki numaralı şüphelisi ise Ateş’in 2009 yılında hesabına 431 bin 945 TL para aktardığı Kanser Savaş Daire Başkanlığı’nda Halk Sağlığı Uzmanı olarak görev yapan Dr. Gülsün Kurumcu. İddianamede Ateş’in Kuyumcu’nun babasına 250 bin lira verdiği da kaydedildi.

36 yıl hapis talebi

Savcı Harun Ateş hakkında 11 yıl 3 aydan 36 yıl 5 aya kadar, Gülsün Kuyumcu hakkında 6 yıl 5 aydan 8 yıla kadar, hapis istedi. Eski İl Sağlık Müdürleri Ergül Demiral, İl Sağlık Müdür Yardımcıları Mehmet Keskin ve Osman Selçuk hakkında ise 9 yıl 3 aydan 31 yıl 5 aya kadar hapis cezası talep edildi.

Çınar Özer/Vatan

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde