10 Milyar Dolar fazla verdi, 26.2 Milyar Dolara satın aldı

10 Milyar Dolar fazla verdi, 26.2 Milyar Dolara satın aldı

Teknoloji devi Microsoft, iş dünyasının kullandığı profesyonel sosyal ağ ‘LinkedIn’i 26.2 milyar dolara satın aldı.

10 Milyar Dolar fazla verdi, 26.2 Milyar Dolara satın aldı
16px
24px
14.06.2016 08:28
ABONE OLgoogle
Hisse başı 192 dolar değerleme ile tamamlanan satın alma anlaşması, aynı zamanda teknoloji sektörünün en büyük üçüncü satın alma anlaşması olma özelliğini de taşıyor. Bu birleşmeden sonra LinkedIn CEO’su Jeff Weiner şirketteki görevine devam edecek ve Microsoft CEO’su Satya Nadella’ya raporlamaya başlayacak. 

Yapılan açıklamaya göre ise LinkedIn San Francisco’ya bağlı Mountain View’de bulunan merkezini taşımayacak ve şirket kültürünü sürdürmeye devam edecek. Satın alma anlaşmasının en çok dikkat çeken noktası ise Microsoft’un LinkedIn’in piyasa değerinin yaklaşık 10 milyar dolar daha fazlasını ödemesi. 

Anlaşmanın duyulmasından önce LinkedIn’in hisse başı 131 dolar ve toplamda ise 16.8 milyar dolar piyasa değeri vardı. Haberin duyurulmasından sonra ise şirketin hisseleri yüzde 48 arttı ve yaklaşık 193 dolara kadar tırmandı. 

Microsoft hisseleri ise beklenen tepkiyi vermesi ve şirketin hisseleri yüzde 4 civarında geriledi. Bu düşüşten sonra ise Microsoft’un piyasa değeri 403 milyar dolardan 387 milyar dolara kadar düştü. Paylaşılan bilgilere göre LinkedIn’in 105 milyonu aylık aktif kullanıcısı bulunuyor.

NE ANLAMA GELİYOR

MICROSOFT ve LinkedIn farklı alanlarda yer alsa da birbirlerini tamamlayacaklar. Anlaşma sonrasındaki en önemli entegrasyon Microsoft’un bulut servisleri ile LinkedIn altyapısı arasında gerçekleştirilecek. 

LinkedIn kullanıcıları Microsoft servislerine daha kolay ulaşabilecek. Bu sayede çalışanlar günlük akış içerisinde iş dünyasına dair gelişmeleri kaçırmayacak. Öte yandan kişisel ve kurumsal LinkedIn hesaplarının daha fazla gelir yaratması için hedefli reklamların da kalitesi arttırılması planlar arasında yer alıyor.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde