1 milyar dolarlık pasta! Bu da korsan saç ekim merkezi!

1 milyar dolarlık pasta! Bu da korsan saç ekim merkezi!

Saç ekiminde Türkiye'nin ve Avrupa'nın en bilinen markası olan Esteworld'ün Ataşehir'de 'çakma' bir şubesi açılıyor.

1 milyar dolarlık pasta! Bu da korsan saç ekim merkezi!
16px
24px
06.01.2020 09:54
ABONE OLgoogle

Markanın logosunun ve isminin şube için hazırlanan tabelalarda aynı şekilde kullanıldığı görülürken, daha sonra yapılan itirazlar sonucu logo değiştirildi, ancak markanın ismi bu kez de küçük yerine büyük harflerle yazıldı. Görüştüğümüz yetkililer, Ataşehir'deki bu şubenin kendileri ile uzaktan yakından hiç bir ilgisi olmadığı konusunda müşterilerini uyardı. 

Türkiye, saç ekimi ve estetikte dünyanın en önemli merkezlerinden biri. Sektöre büyük ağırlığı saç ekiminden olmak üzere yılda 1 milyar dolardan fazla bir para gelirken, sağlık turizmine büyük katkıda bulunuyor. 

Saç ekimi ve estetik konusunda Türkiye'nin ve Avrupa'nın en bilinen markası ise Esteworld. 16 yıl önce kurulan sağlık merkezi, şu anda yoluna 3 şube ile devam ediyor. Ancak geçtiğimiz günlerde şirketle ilgili ilginç bir durum yaşandı.  

Edindiğimiz bilgilere göre Esteworld'ün Ataşehir'de bir şubesi daha açılmak üzere! Ancak bu şubenin 'çakma' olduğu ortaya çıktı. Şirketin ismi ve logosu yeni merkez için hazırlanan tabelalarda aynı şekilde kullanılırken, yapılan itirazların ardından logo değiştirildi ve tabela indirildi. Ancak bu kez de markanın ismi küçük harflerle değil büyük harflerle yazıldı. 

Görüştüğümüz yetkililer, Ataşehir'deki bir estetik ve saç ekim merkezi açılmasına yönelik yapılan bu çalışmanın Esteworld ile hiç bir ilgisi olmadığını net bir şekilde belirtirken, hukuk mücadelesinin devam ettiğini ve yeni tabelanın da indirilmesinin beklendiğini kaydettiler. Yetkililer, bu tip 'çakma' kurumların sağlık turizmine de zarar verdiğini ve gelen yabancıların kandırıldığını söyledi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde